ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ που χρειάζεστε

650g στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε λωρίδες
650g πατάτες κομμένες
1 κουταλιά ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
5 σκελίδες σκόρδο, ψιλολομμ’ενο
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​θυμάρι, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένο

1 κσ μία καυτερη σάλτσα για πιο πικάντικες (προαιρετικά)
Αλάτι και φρέσκοτριμμένο πιπέρι

Η μαρινάδα
1/4 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας 
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Φρέσκο χοντροτριμμένο πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ

1. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τις λωρίδες κοτόπουλου με σάλτσα σόγιας, ελαιόλαδο, πιπέρι καυτερη σάλτσα. Αφήστε κατά μέρος την μαρινάδα ενώ μαγειρεύετε πατάτες.

2. Βράστε τις πατάτες σε νερό για 8 λεπτά. Αυτό θα επιταχύνει το χρόνο μαγειρέματος στο τηγάνι και θα εξασφαλίσει μια ωραία χρυσή κρούστα στις πατάτες.

3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μέση-υψηλή θερμοκρασία, ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο. Όταν το βούτυρο λιώνει, προσθέστε τις στραγγισμένες πατάτες. Μαγειρέψτε για περίπου 4 λεπτά, ανακατέψτε και μαγειρέψτε για άλλα 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες στο πιρούνι. Μεταφέρετε τες σε ένα πιάτο και αφήστε το στην άκρη.

4. Κρατήστε την ίδια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέστε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, σκόρδο, λιγο πιπέρι και τα φρέσκα βότανα. Τοποθετήστε τις λωρίδες κοτόπουλου σε ένα στρώμα στο τηγάνι, κρατώντας τη μαρινάδα για αργότερα. Μαγειρέψτε σε κάθε πλευρά για 1 λεπτό , μέχρι να ροδίσουν – ρυθμίστε το χρόνο ανάλογα κατά το πώς σας αρέσει το κοτόπουλο.

5. Ακριβώς πριν τελειώσετε το κοτόπουλο, μπορείτε να προσθέσετε την μαρινάδα και να μαγειρέψετε για ένα λεπτό. Προσθέστε μετά και τις πατάτες πίσω στο τηγάνι ανακατέψτε να πάρουν αρώματα. Ρυθμίστε το αλάτι και πιπέρι, αν το χρειάζονται ακόμη.

6. Αφαιρέστε από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως, γαρνιρισμένο με φρέσκα βότανα, και πασπαλίζετε παρμεζάνα πάνω από τις πατάτες, αν θέλετε.

Απολαυσέτο!

Προηγούμενο άρθροΣαλάτα με ζυμαρικά και μπέικον
Επόμενο άρθροΜιλόπιτα Αμυγδάλου….έτσι δεν την έχετε φάει