Κοτόπουλο με ρύζι 

Απαιτούμενα προϊόντα:

1 μεγάλο φλιτζάνι ρύζι (250 γρ.)
250 γρ μανιτάρια
2 κλωναρια πράσο
κρεμμύδι
1 καρότο
λιαστές ντομάτες
5-6 μπoυτάκια κοτόπουλου

Καρυκεύματα:
αλάτι,
πιπέρι,
καρύκευμα για κοτόπουλο

Τρόπος παρασκευής:

Βράζουμε τα μπούτια σε νερό με λίγο αλάτι. Όσο βράζουν, ετοιμάζουμε τα λαχανικά.
Ζεματίζουμε και ψιλοκόβουμε 1 καρότο και 2 κοτσάνια πράσο. Τα αδειάζουμε σε ένα τηγάνι/κατσαρόλα και τα τηγανίζουμε.
Αν τα μανιτάρια είναι φρέσκα τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε και τα προσθέτουμε μαζι με το κρεμμύδι.
Αν είναι από κονσέρβα, θα τα προσθέσουμε στο τέλος του μαγειρέματος.
Πλένουμε πολλές φορές το ρύζι για να φύγει το άμυλο και το προσθέτουμε στα λαχανικά.
Ρίξτε περίπου 1 κουπα ζωμό κοτόπουλου. Αφού φουσκώσει ελαφρώς το ρύζι, μπορούμε να προσθέσουμε άλλη 1 κούπα από το ζωμό.
Τέλος προσθέτουμε λίγη ψιλοκομμένη λιαστη ντομάτα και μανιτάρια (αν είναι φρέσκα θα έπρεπε να τα έχουμε προσθέσει στην αρχή).
Καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι, και καρυκεύματα κοτόπουλου. Αφήνουμε στο μάτι της κουζίνας μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά.
Ξεκοκαλώνουμε τα μπούτια και ρίχνουμε το κρέας και το ρύζι σε ένα ταψί. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τουλάχιστον 2 ακόμα φλιτζάνια ζωμό.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40-45 λεπτά μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά.

Κοτόπουλο με ρύζι Tips 1. Για να είναι ζουμερό το ρύζι, δεν πρέπει να τσιγκουνευτούμε τον ζωμό.
Σε αυτή την περίπτωση δεν ακολουθούμε τον κανόνα των 3 φλ. νερό σε 1 φλιτζάνι ρύζι, αλλά βάζουμε τουλάχιστον 4 κούπες ζωμο. (2 κούπες ενώ τηγανίζετε στο μάτι της κουζίνας
και άλλες 2 όταν τις μεταφέρετε σε ταψί). Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε το ρύζι και προς τα μέσα του ψησίματος, αν έχει απορροφήσει όλα τα υγρά,
προσθέστε κι άλλο ζωμό.
2. Ένα άλλο πράγμα που το κάνει τόσο νόστιμο είναι ο ζωμός κοτόπουλου. Εάν προσθέσετε νερό αντί για ζωμό είναι μια χαρα, αλλά με το ζωμό η γεύση είναι πολύ πιο πλούσια.

ΠΗΓΗ: Вкуснотийките на Ани

Προηγούμενο άρθροΤηγανιτά κιμαδοπιτάκια
Επόμενο άρθροΡολό σε φύλλο σφολιάτας