Κοτόπουλο με σάλτσα ντομάτας και κίτρινο τυρί

Απαραίτητα προϊόντα

700-800 γρ μπούτι κοτόπουλου
400 g αποφλοιωμένες ντομάτες κονσέρβας με χυμό
2 κρεμμύδια
1-2 φύλλα δάφνης
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό
μαύρο πιπέρι, αλάτι
150 γρ κίτρινο τυρί

Εκτέλεση

Το κοτόπουλο πλένεται και κόβεται σε κύβους.
Στη συνέχεια, τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο σε αυτό προστίθεται το κρέας
Βάζουμε τη δάφνη και σκεπάζουμε με ένα καπάκι. Αφήνουμε μέχρι να ασπρίσει το κρέας.
Πασπαλίζουμε με πάπρικα.

Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τη ζάχαρη.
Πασπαλίζουμε το πιάτο με βασιλικό, θυμάρι, μαύρο πιπέρι και αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε σε ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να είναι έτοιμο.
Όσο είναι ακόμα ζεστό, το απλώνουμε σε πιατέλα και το πασπαλίζουμε με τριμμένο κίτρινο τυρί.

Καλή Απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΜους σοκολάτας…σπιτική Τούρτα
Επόμενο άρθροΈνα απίστευτο γλύκισμα…δείτε πως παρασκευάζεται…