Δείτε Επίσης: Στήθος Κοτόπουλου σε τραγανή κρούστα τυριών | Η ευκολότερη και πιο νόστιμη συνταγή φιλέτου κοτόπουλου στο φούρνο

Κοτόπουλο με υπέροχη σάλτσα κρασιού

Συστατικά:

2 στήθη κοτόπουλου (περίπου 450γρ) σε λεπτές φέτες, χτυπημένο και με αλάτι και μαύρο πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδου
60 gr Βούτυρο
1/2 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή νερό
2 αυγά, ομελέτα με αλάτι και μαύρο πιπέρι
1/2 λεμόνι, στημένο
1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, με αλάτι και μαύρο πιπέρι για επικάλυψη του κοτόπουλου
ελαιόλαδο
1 χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο.

Εκτέλεση

Προσθέστε περίπου 50-60γρ ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Ενώ το λάδι ζεσταίνεται σε μια μεσαία φλόγα, αρχίστε να επικαλύπτετε το κοτόπουλο στο αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι.
Μόλις επικαλυφθεί όλο το κοτόπουλο με αλεύρι και στις δύο πλευρές, προσθέστε το σκόρδο στο τηγάνι. Βυθίστε κάθε στήθος κοτόπουλου στο μείγμα αυγών και μετά προσθέστε το στο τηγάνι.

Προσθέστε 30γρ βουτύρου και τηγανίστε σε μια μέτρια / χαμηλή φλόγα για περίπου τρία λεπτά σε κάθε πλευρά,μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε τις σκελίδες σκόρδου προτού να καούν,κάντε το αμέσως μετά την προσθήκη του βουτύρου.

Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το τηγάνι και αφήστε το στην άκρη όσο προετοιμαζετε την σάλτσα.
Στο ίδιο τηγάνι σε μια μεσαία φλόγα, προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο. Μόλις λιώσει, ρίχνουμε και ανακατεύουμε και το αλεύρι.
Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε για περίπου δύο λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ και να περάσει η γεύση του κρασιού στην σάλτσα.
Ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλο και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Σιγοβράστε για περίπου δύο λεπτά να πήξει λίγο και στη συνέχεια προσθέστε το κοτόπουλο πίσω στο τηγάνι. Συνεχίστε να μαγειρεύετε το κοτόπουλο για 10 λεπτά σε χαμηλή φλόγα. Μετά από πέντε λεπτά, γυρίστε το κοτόπουλο στην άλλη πλευρά για να μαγειρέψετε ομοιόμορφα.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και σερβίρετε πασπαλισμένο με φρέσκο ​​μαϊντανό. Απολαύστε με μια πλευρά με πατάτες φούρνου, σπαράγγια ή ζυμαρικά.

Δείτε Επίσης: Στήθος Κοτόπουλου σε τραγανή κρούστα τυριών | Η ευκολότερη και πιο νόστιμη συνταγή φιλέτου κοτόπουλου στο φούρνο

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΕίναι πραγματικά τα πιο αφράτα τηγανόψωμα
Επόμενο άρθροΠως το Σύκο ωφελεί την υγεία μας