Κοτόπουλο σε καραμελωμένα κρεμμύδια και σκόρδο με ψητές μελιτζάνες και ντοματίνια

Υλικά

850 gr κοτόπουλο τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια,
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι αλάτι και πιπέρι,
κουρκουμά και κανέλα
1 κουταλιά πουρέ ντομάτας,
1 στυμμένο φρέσκο χυμό λεμονιού
1/2 φλιτζάνι νερό
3 μελιτζάνες

Εκτέλεση

Με τι θα σερβίρετε αυτό το πιάτο;! Ρύζι, πατάτες, σαλάτα, ψωμί, ζυμαρικά ;! Το σέρβιρα με ρύζι.

Εκοψα το κοτόπουλο σε χοντρά κομμάτια, σοτάρισα τα κρεμμύδια σε ένα βαθύ τηγάνι να καραμελώσουν και προσθεσα μετα και το κοτόπουλο με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 1/2 κουταλάκι αλάτι και πιπέρι, κουρκουμά και κανέλα μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά 160 βαθμούς για 5 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε το πουρέ ντομάτας, 1 στυμμένο φρέσκο χυμό
λεμονιού και το νερό και μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά χωρίς καπάκι να θυμάστε.
Ψήνουμε στη σχάρα τις μελιτζάνες και τις προσθέτουμε στο κοτόπουλο και τις ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά για να γίνουν ωραία.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤηγανιτές Μελιτζάνες με κιμά
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια Γεμιστά με δαμάσκηνο