Κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες (ψημένο σε σακούλα)

Συνταγή:

Πατάτες – 700 γρ. (5-6 τεμάχια)
Κοτόπουλο – 500γρ.
Κρεμμύδι – 1 τεμ.
Καρότα – 1 τεμ.
Σκόρδο – 2 σκελίδες λιωμένο
Λάδι –2-3 κουταλιές της σούπας.
Αλάτι.
Μείγμα Μπαχαρικών για Πατάτες – 1/3 κουταλάκι του γλυκού (προεραιτικά).
Μαύρο πιπέρι – για γεύση
Κουρκουμά – για γεύση
Πάπρικα – για γεύση
3 κ.σ. θυμάρι – για γεύση

Σχοινόπρασο 

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια , το καρότο σε ροδέλες και το κρεμμύδι σε φέτες (μισοφέγγαρο).
Τα ρίχνουμε όλα σε ένα μπολ με αλάτι, πιπερι, 1 κσ θυμαρι, μπαχάρι για πατάτες (εάν έχετε) και ανακατευουμε. Τρίβουμε το κοτόπουλο με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, θυμάρι,και σκόρδο.

Σε μια σακούλα ψησίματος βάζουμε τις πατάτες με το κοτόπουλο και το λάδι.


Κλείνουμε τη σακούλα, την τρυπάμε σε 2-3 σημεία, την τοποθετούμε σε κάποιο σκεύος (καλύτερα πυρέξ) και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200°C.
Θα χρειαστεί περίπου 2 ώρες για να ψηθεί καλά το κρέας. Θα πρέπει σχεδόν να φεύγει από το κόκκαλο.

Αν δεν έχει κοκκινίσει σ’ αυτό το διάστημα, ενώ είναι ψημένο, μπορείτε να σκίσετε τη σακούλα και να το αφήσετε 10′ ακόμα.

Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο 

Καλή Επιτυχία

 

 

Προηγούμενο άρθροΣτριφτό κανταΐφι (εξαιρετική συνταγή)
Επόμενο άρθροΠάστα με μπισκότο Oreo με 2 βελούδινες κρέμες