Κοτόπουλο ψητό σε αλάτι

Υλικά

1 κοτόπουλο (το δικό μου είναι 1.500 γρ)
50 γρ βούτυρο
1 κιλό θαλασσινό αλάτι (χοντρό)
Πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε το κοτόπουλο, Σπρώχνουμε κομμάτια βούτυρι κάτω από το δέρμα του στήθους και πασπαλίζουμε ελαφρά με μαύρο πιπέρι.

Ρίχνουμε και απλώνουμε το θαλασσινό αλάτι σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος (το αλάτι πρέπει να είναι Τουλάχιστον 1 εκ.

 

Βάζουμε το στήθος κοτόπουλου επάνω στο αλάτι. Ρίχνουμε πολύ λίγο αλάτι πάνω από το κοτόπουλο, απορροφάει όσο ψήνεται από το αλάτι στο ταψί. Ψήνουμε για μιάμιση ώρα (ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το κοτόπουλο)
στους 180 βαθμούς. Τσεκάρετε με πηρούνι βάζοντας το σε πιο χοντρό σημείο του κοτόπουλου (πχ στο μπούτι,στο στήθος).
Το πηρουνι πρέπει να μπαίνει εύκολα στο κρέας, και όταν το τραβάτε να ρέει ένα διαυγές υγρό. Εάν είναι θολό ή υπάρχει αίμα χρειάζεται περισσότερο ψήσιμο.
Όταν είναι έτοιμο, αλείφουμε το κοτόπουλο με ένα κομμάτι βούτυρο.
🌟Μπορείτε να το ψήσετε και με το στήθος κάτω όπως στην τελευταία εικόνα. Εκεί το κοτόπουλο πασπαλίζεται με παπρικα.

Καλή Απόλαυση😊

Προηγούμενο άρθροΗ Τυρόπιτα της Λωξάνδρας
Επόμενο άρθροΣκαντζόχοιροι με μέλι από τα παλιά τετράδια!