Κουλουράκια γεμιστά με καρύδα

Συστατικά:

100 g μαργαρίνης
2 κρόκους αυγού
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
Τριμμένη Καρύδα
Ξύσμα 1 φλούδας λεμονιού
1 και 3/4 φλιτζάνια κορν φλαουρ
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά

dulce de leche
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα

Μέθοδος προετοιμασίας:

Χτυπάμε τη μαργαρίνη με την ζάχαρη και κρόκους αυγού. Τοποθετήστε το τριμμένο λεμόνι, το κορν φλαουρ και το αλεύρι κοσκινισμένο με τη μαγιά.
Ανακατέψτε καλά και αφήστε το να καθίσει για περίπου 15 λεπτά. Χωρίστε τη ζύμη, ανοιξτε την με τον πλάστη, όχι πολύ λεπτή.
Κόψτε με ένα κουπ πατ στο σχήμα που θέλετε. Ψήνουμε σε ένα ταψί που το έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος.
Πρέπει να είναι σαφές. Αφού κρυώσουν, αφαιρέστε από το ταψί. Κολλάμε δύο μπισκότα με dulce de leche* και περάστε
απο τριμμένη καρύδα

*dulce de leche

Μέθοδος Εκτέλεσης
Σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα για 3 ώρες με κλειστό το κουτί μέσα σε μία κατσαρόλα με νερό. (Μπορούμε να το βάλουμε και σε χύτρα ταχύτητας μόνο για 40-50 λεπτά)
Προσέχουμε να κοχλάζει το νερό αλλά να μη βράζει πάρα πολύ (για να μην ανακινείται το κουτί μέσα στο νερό).
Κοιτάζουμε να είναι καλυμμένα τα κουτιά με νερό σε όλη τη διάρκεια του βρασμού και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
Μετά το τέλος του βρασμού τα αποσύρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα ανοίξουμε.
Καλό θα είναι να ετοιμάσουμε πολλά κουτιά και να τα αποθηκεύσουμε εκτός ψυγείου για την επόμενη φορά!!!
Η διατήρησή τους είναι ίδια με αυτή του γάλατος.

Προηγούμενο άρθροΜια εύκολη πίτα με τυρί…της μαμάς
Επόμενο άρθροΓλυκά Κολοκυθομπουρέκια με σταφίδες και καρύδια