Κουλουράκια Κανέλας της Αργυρώς

Αφράτα, τραγανά και με το τέλειο άρωμα κανέλας, τα κουλουράκια της Αργυρώς είναι μια συνταγή που σίγουρα θα λατρέψετε.

Εύκολα στην παρασκευή τους, με υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, αποτελούν ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο και γευστικό σνακ ή για να συνοδεύσετε τον καφέ ή το τσάι σας.

Η συνταγή της Αργυρώς είναι δοκιμασμένη και εγγυημένη, με λεπτομερείς οδηγίες που εξασφαλίζουν τέλειο αποτέλεσμα κάθε φορά.

Μερικά από τα μυστικά της επιτυχίας:

  • Η χρήση φρέσκου χυμού πορτοκαλιού που δίνει στα κουλουράκια υπέροχη γεύση και άρωμα.
  • Η σωστή αναλογία υγρών και στερεών υλικών για μια ζύμη που πλάθεται εύκολα και δεν σκληραίνει.
  • Το πλούσιο άρωμα κανέλας που ζεσταίνει την ψυχή και ξυπνάει τις αισθήσεις.

Δοκιμάστε τα κουλουράκια κανέλας της Αργυρώς και σίγουρα θα γίνουν τα αγαπημένα σας!

Υλικά Συνταγής

2½ φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. κόκκινο κρασί
½ φλ. χυμός πορτοκάλι
1½ φλ. ζάχαρη
1 κ.σ. κανέλα
1 κ.γλ. γαρύφαλλο
1 πορτοκάλι (ξύσμα)
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γλ. σόδα μαγειρικής
περίπου1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο σηκώσει)
2 κ.σ. καστανή ακατέργαστη ζάχαρη
½ φλ. σουσάμι καβουρντισμένο

Εκτέλεση

Για τα τραγανά, νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας με ελαιόλαδο και κόκκινο κρασί, ρίχνουμε πρώτα σε μία λεκάνη τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Με το σύρμα τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρασί, την κανέλα, το γαρίφαλο και αραιώνουμε τη σόδα στο χυμό. Το ρίχνουμε στο μείγμα, καθώς επίσης το ξύσμα και το σουσάμι. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα να ενωθούν τα υλικά.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε το μισό αλεύρι, ζυμώνουμε και λίγο λίγο προσθέτουμε το υπόλοιπο μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.
Δεν ζυμώνουμε πολλή ώρα τη ζύμη γιατί θα σκληρύνουν τα κουλουράκια.
Πλάθουμε τα κουλουράκια κανέλας σε πλεξίδα. Τα αραδιάζουμε σε λαδόκολλα σε λαμαρίνα και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη. Τα ψήνουμε στους 170οC σε αέρα για 25΄-30΄.

ΠΗΓΗ

 

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με Ρύζι…κάπως αλλιώς
Επόμενο άρθροΚέικ Σιροπιαστό με λάιμ και καρύδα