Κουλουράκια Κρασιού (Greek & English)

Υλικά

1 φλιτζάνι κάθε είδους κόκκινο κρασί
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο ή σπορέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
6 φλιτζάνια απλό αλεύρι
2 1/2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
2 γεμάτα κουταλάκια του γλυκού μπεικιν παουντερ
Σουσάμι

Εκτέλεση

Συνδυάστε το κρασί, το λάδι και τη ζάχαρη μεσά σε μία κατσαρόλα πάνω στο μάτι της
κουζίνας. Σβήστε πριν βράσει Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε να κρυώσει μέχρι γίνει χλιαρό.
Ανακατεύουμε καλά και αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι αργα.
Προσθέστε την κανέλα, περισσότερο αλεύρι και το μπεικιν, σχηματίζοντας μια μαλακή
ζύμη.


Ζυμώνουμε ελαφρώς. Πασπαλίστε με σουσάμι στο μπολ. Πάρτε μικρές ποσότητες απο την ζύμη και κυλήστε μέσα στους σπόρους του σουσαμιού, να θα προσκολληθούν στη ζύμη.
Σχηματίζετε κάθε κομμάτι σε κύκλο επικαλύπτοντας τα άκρα ή διπλώνοντας στη μέση
και στρίβοντας τα μία συστροφή προς την αντίθετη κατεύθυνση για να σχηματίσουν μια
σπειροειδή ράβδο. Τοποθετήστε το σε λαδωμένο ταψί και ψήστε στους 180 C για περίπου 40 λεπτά. H ζύμη αυτή κάνει περίπου 100 κουλουράκια

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αφήστε να κρυώσουν καλά πριν τα φάτε, καθώς η γεύση δεν απλώνετε
μέχρι τα κουλουράκια να κρυώσουν.

Wine Cookies – Ithacian Style (Koulourakia to Krasiou Ithakia)

Ingredients

1 cup any kind red wine
1 cup veggy Oil
1 cup sugar
6 cups Plain flour
21/2 teaspoons cinnamon
2 heaping teaspoons baking
powder
Sesame seeds

Instructions

Combine wine, Oil, and sugar and heat on top of stove. Tum Off heal before it boils.
Stir with woodenspoon and allow to cool until lukewarm. Mix well and begin adding
a little flour slowly; add cinnamon, more flour and baking powder, forming a soft
dough.
Knead slightly. Sprinkle sesame seeds on board. Break Off small pieces of dough
and roll on sesame seeds, allowing seeds to adhere on dough. Form each piece into
a Cirde, overlapping ends, or fold in half and twist in opposite direction to form
a spiral bar. Place on greased cookie sheet and bake in
preheated oven (350 F) for approximately 40 minutes. Makes about 100 cookies.

NOTE: Cool well before eating, as taste does not develop until
cookies are cooled.

Credit to Evelyn Stasios

Προηγούμενο άρθροΡολάκια με χόρτα και ανθότυρο
Επόμενο άρθροΔροσερό Κέικ λεμονιού με limoncelo