Κουλουράκια με γλυκάνισο

τα συστατικά

2 φλιτζάνια αλεύρι
1/2 φλιτζάνι βούτυρο ή λάδι
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού γλυκάνισο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κουταλιά της σούπας γάλα σε σκόνη
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1/4 φλιτζάνι νερό

για επικάλυψη
3/4 φλιτζάνι σουσάμι
1/2 κουταλιά της σούπας σιρόπι
1 κουταλιά της σούπας νερό

Εκτέλεση

Σε μία μπασίνα ρίχνουμε το αλεύρι, λάδι, και το τρίβουμε μαζί με το αλεύρι να γίνει σαν ζύμη


Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη ,νερό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα να λιώσει.


Ρίχνουμε μέσα στην μπασίνα με την ζύμη τον γλυκάνισο, μπεικιν, σόδα, γάλα σε σκόνη και
ζυμώνουμε με το χέρι να ενσωματωθούν όλα μαζί.


Προσθέτουμε μέσα το νερό με την αχνη ζαχαρη και ζυμώνουμε μεχρι να πάρουμε μια ελαστική ζύμη την σκεπάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.


Βαζουμε το σουσάμι σε ένα πιάτο και ρίχνουμε το σιρόπι και το νερό και τα ανακατεύουμε.


Παίρνουμε την ζύμη στο παγκο μας και την χωρίζουμε στα 4. Πλάθουμε σε μακρόστενο σχήμα και κάθε κομμάτι το χωρίζουμε στα 5. Κάθε κομμάτι το πλάθουμε σε μακρόστενο κουλουράκι και το παιρναμε απο το σουσάμι

και το βάζουμε σε ένα ταψί στρωμμένο με χαρτί ψησίματος
Ψήνουμε για 160 για 20 λεπτά με έναν ανεμιστήρα

Καλη Επιτυχία

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΕνα γρήγορο και εύκολο κέικ σοκολάτας σε μπλέντερ
Επόμενο άρθροΝόστιμη και εύκολη πίτα με έτοιμα φύλλα χωρίς τυρί.