Κουλουράκια με χαρουπόμελο νηστίσιμα

Υλικά

1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα χαρουπόμελο
1 κούπα πορτοκαλάδα με ανθρακικό
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
1/2 κούπα χαρουπάλευρο
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
Περίπου 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, το χαρουπόμελο και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ στην πορτοκαλάδα, ανακατεύουμε πάνω από το μπολ για να μην φουσκώσει, και το προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα.
Προσθέτουμε το χαρουπάλευρο και στη συνέχεια το αλεύρι κοσκινισμένο σιγά-σιγά μέχρι να καταφέρουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε σχήματα της αρεσκείας μας και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου 10-12 λεπτά αναλόγως με το μέγεθος.
Με αυτόν τον τρόπο γίνονται μαλακά. Αν τα προτιμάμε τραγανά τα ψήνουμε για περισσότερη ώρα.

Καλή Επιτυχία

Photo: Δημητριου Ροδουλα

Προηγούμενο άρθροΣιμιγδαλένιος Χαλβάς
Επόμενο άρθροΑυστραλιανά lamingtons