Κουλουράκια πεταλάκια με καρύδια σε 20 λεπτά

Συστατικά

350 γρ αλεύρι (μισό μαλακό και μισό σκληρό)
100 γρ αλεσμένα καρύδια ή καβουρδισμένα φουντούκια
200 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
80 γρ ζάχαρη άχνη
1 ασπράδι αυγού
ζάχαρη άχνη

Παρασκευή

1 Ανακατεύουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, με κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη και κομμάτια μαργαρίνη ή βούτυρο. Χτυπάμε σε ένα μιξερ βασης και όταν έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα, προσθέτουμε ένα ασπράδι αυγού, τα καρύδια και το ανακατεύουμε επίσης.
2 Αφού ξεκουραστείτε για περίπου μισή ώρα στο ψυγείο, κόψτε τη ζύμη σε 4 μέρη. Πάρτε το ένα τέταρτο και φτιάξτε ένα μακρύ ρολό με πάχος όσο το δαχτυλο. Κρατήστε τα άλλα 3/4 της ζύμης στο ψυγείο γιατί είναι πιο εύκολο να δουλέψετε με κρύα ζύμη. Κόψτε την ζύμη στο μήκος περίπου του δείκτη, κυλήστε λίγο περισσότερο και στρίψτε τα άκρα
όπως φαίνεται.
3 Από αυτή την ποσότητα ζύμης εφτιαξα 1 ταψι κουλουράκια (30×35εκ.), αλλά τα στριμωξα λίγο. Μπορείτε επίσης να τα φτιαξετε δύο ταψια βουτυρωμένα και πασπαλισμένα με αλεύρι ή στρωμένα με χαρτί ψησίματος.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για περίπου 10-15 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ο χρόνος και η θερμοκρασία του ψησίματος εξαρτάται από τον φούρνο σας δεν πρέπει να σκουρύνουν.
4 Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν
5 Αραδιάζουμε μερικά κομμάτια σε ένα μπολ με τη ζάχαρη και ανακινούμε.
6 Γυρίστε τα από την άλλη πλευρά και πάλι απλά ανακινήστε το μπολ.


7 Μόλις κρυώσουν, μπορείτε να τα διατηρήσετε σε κλειστό δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και μια εβδομάδα. Σε καμία περίπτωση μην τα διατηρείτε στο ψυγείο.

Σημείωση! Φυσικά μπορείτε να αντικαταστήσετε τα φουντούκια με καρύδια ή καβουρδισμένα αμύγδαλα. επίσης, δεν θα είναι πρόβλημα αν αντί για 100 γραμμάρια βάλετε έως και 150 γραμμάρια ξηρούς καρπούς και μειώσετε το αλεύρι κατά την ίδια ποσότητα, για μένα προσωπικά είναι πιο νόστιμα με καρύδια γιατί τα καρύδια είναι τα πιο λιπαρά

Προηγούμενο άρθροΜελομακάρονα….δεν την αλλάζω αυτή την συνταγή
Επόμενο άρθροΣπιτικό Χοιρινό γκούλας