Κουλουράκια Σφολιάτας

Υλικά

1 ποτήρι ζεστό γάλα (200 ml)
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη (10 γρ.)
1 επίπεδο κουταλάκι του γλυκού αλάτι (4 g)
1 κουταλιά της σούπας μαγιά (4 γραμμάρια)
μισό μικρό ποτήρι φυτικό έλαιο (40 ml)
3 φλιτζάνια αλεύρι σίτου για όλες τις χρήσεις (320 gr)

Για τα παραπάνω
Σουσάμι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για να διαλυθεί μετά προσθέτουμε τη μαγιά και σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το λάδι και το μισό αλεύρι και το αλάτι και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι έως ότου πάρουμε μία υφή ζύμης και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε με το χέρι έχουμε μία μαλακή και μη κολλώδη ζύμη.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για 50 λεπτά να ξεκουραστείς.
Στη συνέχεια ζυμώνουμε λίγο ελαφρά τη ζύμη να φύγει ο αέρας και τη βγάζουμε σε μία αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με ένα πλάστη στο μέγεθος από ένα μικρό ταψάκι περίπου 20 εκατοστά διάμετρο.

Παίρνουμε μία στρογγυλή πιατέλα την λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με σουσάμι στη βάση της μετά λαδώνουμε ελαφρά και τη ζύμη και τη βάζουμε πάνω από το σουσάμι με τη μεριά που έχουμε λαδώσει και τη λαδώνουμε και από πάνω και την ξανά καλύπτουμε με σουσάμι.
Αλευρώνουμε πάλι τον πάγκο μας βγάζουμε το Ζυμαράκι από την πιατέλα στον πάγκο το ανοίγουμε με ένα πλάστη σε μια διαμετρο 30 εκ. Με ένα ποτήρι κόβουμε τα πιτακια και μόλις τελειώσουμε με ένα καπάκι από μπύρα κόβουμε και το κέντρο να κάνουμε τρύπες.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και από τις δύο μεριές για να πάρω ένα χρυσοκίτρινο χρώμα και
τα βγάζω σε χαρτοπετσέτα να τραβήξει τι λάδι και είναι έτοιμα

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΜπαστουνάκια Πατάτας…Τραγανά εξωτερικά και πολύ απαλά εσωτερικά
Επόμενο άρθροΠαραδοσιακό ψωμί …χρόνο προετοιμασίας λιγότερο από 3 λεπτά