Το πεντανόστιμο αυτό πιάτο ζεσταίνει τη ψυχή.

Υλικά
4 μερίδες
1 μεγάλο κουνέλι,
καθαρισμένο και κομμένο σε μερίδες
4 φύλλα δάφνης
2 ξυλάκια κανέλας
½ λίτρο κόκκινο κρασί
20 ολόκληρους κόκκους πιπεριού ή όσο θέλουμε
½ φλιτζ. ελαιόλαδο Χαλκιδικής
1 μεγάλο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κιλό μικρά κρεμμυδάκια στιφάδου,
ξεφλουδισμένα και ολόκληρα
4-6 ντομάτες τριμμένες
2 κ.σ. μέλι Χαλκιδικής
Αλάτι όσο θέλουμε

Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε το κουνέλι. Το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα 2 φύλλα
δάφνης, 1 ξυλάκι κανέλας, 10 κόκκους πιπεριού και το κρασί.

Σκεπάζουμε και μαρινάρουμε αποβραδίς μέσα στο ψυγείο. Το φέρνουμε σε θερμοκρασία δωματίου την επόμενη ημέρα, πριν το μαγειρέψουμε. Στραγγίζουμε και στεγνώνουμε. Φυλάμε τη μαρινάτα στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη, φαρδιά κατσαρόλα και ροδίζουμε το κουνέλι από όλες
τις πλευρές. Το βγάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε τα ολόκληρα κρεμμύδια
και μαγειρεύουμε στο λάδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να χρυσίσουν.

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το μαγειρεύουμε μαζί με τα ολόκληρα μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε και το σκόρδο και ανακατεύουμε. Βάζουμε το κουνέλι πίσω στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε απαλά.

Ρίχνουμε τις ντομάτες και αρκετή από την μαρινάτα για να σκεπάσει σχεδόν το κρέας. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 2 φύλλα δάφνης, 1 ξυλάκι κανέλας και 10 κόκκους πιπεριού. Αλατίζουμε. Βάζουμε να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά, κατόπιν κατεβάζουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, μέχρι το κουνέλι να γίνει πολύ τρυφερό και να δέσει η σάλτσα.

Περίπου 15 λεπτά πριν βγάλουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε και το μέλι. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε λίγο ξίδι από
κόκκινο κρασί ή αλάτι, εάν χρειάζεται. Σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά ακόμα, για να δέσουν οι
γεύσεις μεταξύ τους. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Ευχαριστούμε την

Νταιάνα Κοχυλά

Προηγούμενο άρθροΤο πιο απλό Banoffee
Επόμενο άρθροΛαχανόρυζο θρακιώτικο