Κουνέλι με κρέμα γάλακτος και λαχανικά

Το κρέας κουνελιού είναι ένα από τα πιο τρυφερά και υγιεινά.
Δεν περιέχει σχεδόν καθόλου λίπος και χοληστερόλη, αλλά έχει μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης, η οποία αφομοιώνεται κατά 90%.

Υλικά:

1 Κουνέλι (2- 2,3 κιλά)
300 gr. καρότο
300 gr. κρεμμύδι
400-500 ml. Κρέμα (20-30%)
2-3 γαρύφαλλα σκόρδο
Αλάτι στη γεύση
Μαύρο πιπέρι
καρύκευμα για κρέας
δάφνη
50-70 ml νερό

Εκτέλεση

Το κουνέλι πρέπει να πλυθεί και να στεγνώσει με χαρτοπετσέτα. Κόψτε σε μερίδες, πασπαλίστε το κρέας με αλάτι πιπέρι και καρυκεύματα κατά βούληση.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα. Κόψτε τα καρότα με κύκλους και στη συνέχεια οι κύκλοι στο μισό (ή στο γούστο σας), κόψτε το κρεμμύδι με ένα τέταρτο δαχτυλίδια. Τηγανίστε τα κρεμμύδια με καρότα για 8-10 σε λάδι,

Ρίξτε την κρέμα προσθέστε ψιλοκομμένο σκόρδο, φύλλο δάφνης, αλάτι, πιπέρι το καρύκευμα για κρέας και φέρτε τη σάλτσα στην γεύση που σας αρέσει.

Ρίξτε την σάλτσα σ ένα μπολ.
Σε ένα τηγάνι  με λάδι, τηγανίζουμε το κουνέλι να παρει μια ωραία ρόδινη κρούστα.
Πρώτον, απλώστε το μισό του τηγανισμένου κρέατος σε μια κατσαρόλα με παχύ πυθμένα, έπειτα το ήμισυ της σάλτσας (λαχανικά με κρέμα), και πάλι το υπόλοιπο κρέας και καλύψτε με την υπόλοιπη σάλτσα.

Είναι δυνατόν να προσθέσετε λίγο νερό στο κάτω μέρος του . Μετά το βρασμό, μειώστε τη φωτιά σχεδόν ελάχιστη και σιγοβράστε για 40-60 λεπτά. Είναι απαραίτητο να φτιάξετε το κουνέλι έτσι ώστε το κρέας να λιώνει στο στόμα.

Καλή όρεξη!

Світлана Юрченко Ειρήνη σε εμάς 🙏🙏🙏💙💛

Προηγούμενο άρθροΧαλβάς κουταλιού
Επόμενο άρθροΤα κεκάκια της Άνοιξης