Κουσκούς με λαχανικά και κάρυ

Γεύση:

  • Πλούσια γεύση από το κάρυ, που αγκαλιάζει τα λαχανικά και το κους κους.
  • Ιδανική ισορροπία μπαχαρικών, με μια ελαφριά πιπεριά που ζεσταίνει τον ουρανίσκο.
  • Τα λαχανικά διατηρούν την υφή τους και προσφέρουν δροσερές νότες στο πιάτο.

Εμφάνιση:

  • Χαρούμενα χρώματα από τα λαχανικά που κάνουν το πιάτο ορεκτικό και ζωντανό.
  • Η σάλτσα κάρυ ντύνει το κους κους με μια ομοιόμορφη, γυαλιστερή υφή.

Συνολικά:

  • Ένα γευστικό και θρεπτικό πιάτο, ιδανικό για vegetarians και vegan.
  • Μπορεί να σερβιριστεί ως κύριο πιάτο ή ως συνοδευτικό.
  • Εύκολο στην παρασκευή και ιδανικό για γρήγορο και υγιεινό γεύμα.

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας, όπως μπρόκολο, μανιτάρια ή καρότο.
  • Για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς ή ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
  • Σερβίρετε με μια δροσερή σάλτσα γιαουρτιού ή ραΐτα.

Σχόλιο:

Ένα εξαιρετικό πιάτο γεμάτο γεύση και χρώμα! Το κάρυ δίνει μια ωραία πινελιά στα λαχανικά και το κους κους, ενώ η υφή του πιάτου είναι τέλεια. Σίγουρα θα το ξαναφτιάξω!

Υλικά για 2 άτομα

ένα κολοκυθάκι
μια μελιτζάνα
μια πιπεριά
ένα καρότο
μια ντομάτα για σαλάτα
κολοκύθα (περίπου 100 γρ. προαιρετικά)
σκόνη κάρυ για γεύση
Αλάτι για γεύση.
πιπέρι όσο χρειάζεται.
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
δύο ποτήρια κουσκούς, που ισοδυναμεί με περίπου 120 γρ.
ζεστό (όχι βραστό) νερό

Προετοιμασία

Η συνταγή είναι πολύ απλή και γρήγορη, και περιλαμβάνει δύο φάσεις. Το πρώτο, λίγο πιο περίτεχνο, είναι αφιερωμένο
στο μαγείρεμα λαχανικών σε τηγάνι. Το δεύτερο, απλό και γρήγορο, αφιερωμένο στο κους κους.
Κόβουμε τα λαχανικά σε φέτες αρκετές, ώστε να ψηθούν πιο γρήγορα, εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε λίγο έξτρα παρθένο
ελαιόλαδο σε τηγάνι με λίγο κρεμμύδι, σέλινο και καρότο (σοταρουμε).
Μαγειρέψτε τα λαχανικά στην επιθυμητή υγρασία, προσθέτοντας λίγο νερό για να μην στεγνώσουν πολύ.
Καρυκεύστε τα λαχανικά με μια γενναία δόση κάρυ σε σκόνη, για να δώσετε αρώματα και μυρωδιές.

Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα, μπορείτε να προχωρήσετε στο μαγείρεμα του κουσκούς, που είναι πολύ εύκολο.
Γεμίζουμε δύο ποτήρια με κουσκούς και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ. Τώρα, πρέπει να προσθέσετε ζεστό, όχι βραστό νερό μέχρι να καλυφθεί τελείως το κουσκούς.
Σκεπάζετε το δοχείο με μεμβράνη και το αφήνετε για λίγα λεπτά, περίπου 3-5, ώστε το κουσκούς να απορροφήσει το νερό.

Θα το δείτε να αυξάνεται σημαντικά σε όγκο, να πήζει. Το σπάμε με ένα πιρούνι, ρίχνουμε τα λαχανικά στο μπολ και ανακατεύουμε καλά με το κουσκούς.
Το πιάτο σας είναι έτοιμο και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το βάλλετε σε μία φόρμα για να δώσετε ένα επιθυμητό σχημα εαν θέλετε, Μπορείτε να το απολαύσετε ίσως με μια ωραία παγωμένη μπύρα και την αγαπημένη σας τηλεοπτική σειρά στο Netflix.

ΥΓ: Αν σας περισσέψει, κρατήστε το στο ψυγείο και φάτε το και κρύο, θα είναι ακόμα καλύτερα.

Καλή Απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροΤηγανητά κρεμμύδια γεμιστά με τυρί
Επόμενο άρθροΡολό Κοτόπουλο με τυρί και ζαμπόν