Κρέμα καραμέλας – συνταγή

Υλικά:

8 αυγά
1 λίτρο φρέσκο ​​γάλα
2 πακέτα βανίλια
1 κουτ ζάχαρη (από 250 ml)
Για καραμέλα:
10 κ.σ. ζάχαρη (περίπου)

Εκτέλεση:

Για να φτιάξω την κρέμα καραμέλας χρησιμοποίησα μεταλλικά μπολ κρέμα καραμέλας.
Για να ετοιμάσω την καραμέλα, έριξα 1 – 1 και 1/2 κουτ. ζάχαρη σε κάθε φλιτζάνι.
Τοποθέτησα τα μπολ στην εστία σε μέτρια φωτιά, περιστρέφοντάς τις και μετακινώντας τις με μια χοντρή πετσέτα.
Αν ανησυχείτε μήπως δε λιώσει η καραμέλα με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να το κάνετε ρίχνοντας τη ζάχαρη στο τηγάνι και λιώνοντας την στην εστία μέχρι να καραμελώσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε την καραμέλα σε κάθε φλιτζάνι.
Στη συνέχεια τοποθετήστε τις κούπες στο ταψί που θα ψήσετε την κρέμα καραμέλας.

Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ.
Προσθέστε τη ζάχαρη.
Χτυπάμε καλά το μείγμα με ένα σύρμα για να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέστε το γάλα σε λεπτή ροή, ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε με ένα συρμα χειρός.
Παίρνετε μια κανάτα με ένα στομιο και στραγγίζετε μέσα απο σουρωτηρι το μείγμα της κρέμας.

Σουρώνουμε το μείγμα 2-3 φορές. Αυτό θα σας βοηθήσει αφενός να στραγγίσετε τα υπολείμματα των αυγών (όπως κομμάτια ασπράδι αβγού),
καθώς και να αφαιρέσετε τις φυσαλίδες από το μείγμα για να γίνει λείο. Και η κανάτα θα σας είναι πιο εύκολο να ρίξετε το μείγμα στα
μπολ ψησίματος.

Ρίξτε το μείγμα στα μπολ.
Ακριβώς 10 μπολ κρέμας καραμέλας προκύπτουν από αυτό το μείγμα, εάν χρησιμοποιήσετε τα τυπικά μεταλλικά καλούπια για κρέμα καραμέλας.
Ρίχνουμε κρύο νερό στα πλαϊνά του τηγανιού, φτάνοντας περίπου στην μέση απο τα μπολάκια.
Τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 160 βαθμούς χωρίς αέρα. Καλό είναι να μην βράζει το νερό. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος μπορείτε να προσθέσετε περίπου 1 κουτ. κρύο νερό στο μεγάλο τηγάνι.
Αφού κρυώσει η κρέμα καραμέλας, περάστε ένα λεπτό μαχαίρι κατά μήκος του εσωτερικού τοιχώματος της φόρμας.

Τοποθετούμε από πάνω το πιάτο σερβιρίσματος και γυρίζουμε και τα δύο ταυτόχρονα με μια γρήγορη κίνηση.
Στη συνέχεια ανασηκώστε προσεκτικά το μπολάκι. Η νόστιμη σάλτσα καραμέλας θα στραγγίσει στο πιάτο. Είναι το πιο νόστιμο.
Ωστόσο, αυτό το επιδόρπιο έχει ένα τεράστιο μειονέκτημα – εξαφανίζεται πολύ γρήγορα στο στόμα.

Καλή Απόλαυση! 🙂

Προηγούμενο άρθροΦρουτένια υπέροχα Sping Rolls για την παραλία
Επόμενο άρθροΨευτό-Μπουγάτσα με ζαχαρούχο γάλα, σιμιγδάλι και γεύση πορτοκαλιού!