Στρουντελ με γλυκιά μυζήθρα

Υλικά:

250 γρ. αλεύρι
2 αβγά
1 πρέζα αλάτι
75 γρ. βούτυρο φρέσκο
2-3 κ.σ. χλιαρό νερό

Γέμιση
300 g γλυκιά μυζήθρα,
100 g ζάχαρη,
2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι,
2 κρόκοι αυγών,
1 πρέζα αλάτι,
10 g ζάχαρη βανίλιας.

Διακόσμηση
1 κρόκος αυγού + 2 κουταλιές της σούπας γάλα,
Ζάχαρη άχνη.

Εκτέλεση

Στον κάδο του mixer ανακατεύεις το αλεύρι με το αλάτι και το βούτυρο (75 γρ. κομμένο σε μικρά κομματάκια).
Προσθέτεις το ένα αβγό και το νερό και ανακατεύεις μέχρι να αποκτήσεις μία λεία ζύμη.
Τυλίγεις σε μία ζελατίνα και αφήνεις στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μισή περίπου ώρα.

Γέμιση

Ανακατεύουμε καλά την μιζυθρα με τους κρόκους, τη ζάχαρη, τη ζάχαρη βανίλιας, το αλάτι και το σιμιγδάλι. Ανοιγετε το φύλλο σε πάχος 0,5 εκ.
Προσθέτουμε τη γέμιση σε όλο το μήκος της μακριάς πλευρας της ζύμης και τυλίγουμε δύο φορές.
Κόβουμε τη ζύμη με ένα μαχαίρι, αφαιρούμε το ρολό που σχηματίστηκε και επαναλαμβάνουμε το ιδιο με το υπόλοιπο φύλο.
Θα πάρουμε 3 ρολά που τα χωρίζουμε σε 3 μέρη. Συνολικά θα έχουμε 9 στρούντελ.
Βάζουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, αλείφουμε (με χτυπημένο αυγό + γάλα) και ψήνουμε στη σωστή φωτιά.
Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν και αφαιρούμε την περίσσεια γέμιση.

Σερβίρουμε άχνη ζάχαρη.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΜελιτζάνες στο φούρνο
Επόμενο άρθροΣαλάμι Σοκολάτας με Φουντούκια (Χωρίς αυγά).