Κριθαράκι με λαχανικά

Υλικά:

250 γρ κριθαράκι,
1 κόκκινη πιπεριά,
1 καρότο,
1 κρεμμύδι,
2 σκελίδες σκόρδο,
4 μεγαλύτερα μανιτάρια,
50 ml λευκό κρασί,
2 φρέσκες ντομάτες (χωρίς τη φλυδα),
λάδι/ελαιόλαδο,
αλάτι, μαύρο πιπέρι.

🧡Εκτέλεση:

Κόβουμε όλα τα λαχανικα σε κύβους και τα μανιτάρια σε φέτες.
Ρίχνουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε.
Προσθέστε τις σκελίδες σκόρδο και τα μανιτάρια, ανακατέψτε μέχρι να τηγανιστούν.
Σβήνουμε με το κρασί. Ακολουθούν τα καρότα και οι ντομάτες που αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά.
Προσθέτουμε το φρέσκο ​​κόκκινο πιπέρι, το kriuaraki, αλάτι, μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό, αφήνουμε να βράσει. Μόλις απορροφήσει το νερό ρίχνουμε ξανά νερό. Και έτσι προσθέτουμε μέχρι να ψηθεί το κριθαρακι.
Αν θέλουμε, μόλις είναι έτοιμο το πιάτο, μπορούμε να προσθέσουμε 1 κουταλάκι του γλυκού αγελαδινό βούτυρο.
Μπορούμε να σερβίρουμε πασπαλισμένο με παρμεζάνα.

Καλή όρεξη!😊

ΠΗΓΗ: Лесно и вкусно с Катя

Προηγούμενο άρθροΑυτo κέικ καρύδας θα είναι το αγαπημένο σας | Γρήγορα και εύκολα
Επόμενο άρθροΚολοκυθοκεφτέδες με τυριά