Κότσι αρνιού με σάλτσα λιαστής ντομάτας

Υλικά

4 αρνίσια κότσια (επειδή το κότσι δεν είναι μέρος του αρνιού που θα βρείτε πάντα διαθέσιμο στην αγορά, είναι καλό να τα παραγγείλετε στον κρεοπώλη σας από πριν)
1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
200 ml χυμός πορτοκαλιού
300 γρ. πολτοποιημένες λιαστές ντομάτες (βαζάκι με έτοιμη πάστα λιαστής ντομάτας, από τα σούπερ μάρκετ)
230 γρ. χυμός ντομάτας
2 κουτ.γλ σούπας ξερό δεντρολίβανο, καλά θρυμματισμένο
1 ξυλάκι κανέλας
4 – 5 σπόροι από μπαχάρι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένω και σκουπίζω καλά τα κότσια και τα αλευρώνω παντού.
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και, όταν κάψει καλά, προσθέτω τα κότσια και τα σοτάρω για 6 – 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις μεριές. Αν δεν χωράνε όλα μαζί στην κατσαρόλα, τα σοτάρω ανά δύο.
Τα μεταφέρω σε ένα ταψί που να τα χωράει άνετα.
Καθαρίζω καλά την κατσαρόλα από το λάδι και το καμένο αλεύρι και ρίχνω 2 κουτ. σούπας καινούριο ελαιόλαδο.

Το ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτω το σκόρδο, ανακατεύω μια-δυο φορές μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του και σβήνω με το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτω τις πολτοποιημένες λιαστές ντομάτες και το χυμό ντομάτας, ανακατεύω και ρίχνω 1/2 φλιτζάνι (100 ml) νερό, αλάτι, πιπέρι, το δεντρολίβανο (φρέσκο ή ξερό), την κανέλα και τα μπαχάρια. Ανακατεύω και αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση. Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά και αδειάζω το περιεχόμενό του στο ταψί με τα κότσια.

Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C και σκεπάζω το ταψί με λαδόκολλες. Ψήνω τα κότσια για 1 ώρα, μέχρι το ψαχνό τους να μαλακώσει και να μελώσει.
Μοιράζω τα κότσια σε πιάτα, τα περιχύνω με τη σάλτσα του ταψιού και συνοδεύω με πατάτες φούρνου και σαλάτα.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠατάτες φούρνου με μια υπέροχη χειροποίητη σάλτσα
Επόμενο άρθροΓρήγορη ζύμη για αρτοσκευάσματα