Λαδερές Μελιτζάνες φούρνου με φέτα

Υλικά

6 μελιτζάνες φλασκιές, κομμένες σε χοντρές φέτες
3 μεσαία κρεμμύδια χοντροκομμένα
600 γρ. φρεσκια ντομάτα σε φέτες
400 γρ. ψιλοκομμένες ντοματες σε κουτί
300 γρ. Φέτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
400 ml κλασικό ελαιόλαδο
½ καυτερή πιπεριά (ή ολόκληρη αν σας αρέσουν τα πικάντικα)
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή πολτοποιημένη
½ φλ. χοντροκομμένο μαϊντανό
1 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή συνταγής:

Ξεκινάμε και κόβουμε κρεμμύδι σε ροδέλες Στη συνέχεια κόβετε τις ντοματες σε φετες.
Τελευταίες αφήστε τις μελιτζάνες που θα τις κόψετε σε χοντρές φέτες.
Αν θέλετε να τις “ξεπικρίσετε” και να πάρουν λιγότερο λάδι, βάλτε τες σε μπολ με νερό και 2 κ.σ. χοντρό αλάτι για μισή ώρα και μετά “στύψτε τες” ώστε να φύγει το νερό και στεγνώστε τες με χαρτί κουζίνας ή πετσέτα πριν το τηγάνισμα.

Βάλτε το κρεμμύδι σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο σε πολύ χαμηλή φωτιά και αφήστε το να σοταριστει αργά και να καραμελώσει όσο θα τηγανίζετε τις μελιτζάνες για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να προσθέσετε τα υπόλοιπα υλικά στη σάλτσα.

Με το που θα κόψετε τις μελιτζάνες (ή αφού τις στραγγίσετε καλά) βάλτε ένα μεγάλο τηγάνι με αρκετό ελαιόλαδο να κάψει το λαδι. Εκεί σταδιακά θα βάλετε τις μελιτζάνες να τηγανιστούν και να πάρουν χρώμα.

Δείτε την συνέχεια στην επόμενη σελίδα

1
2
Προηγούμενο άρθροMοσχαρίσιο στιφάδο με λιαστές ντομάτες
Επόμενο άρθροΠίτσα Hot Dog