Συνέχεια….

Θα χρειαστεί ένα γύρισμα και περί τα 5 λεπτά συνολικά για κάθε δόση.
Επίσης θα χρειαστείτε επιπλέονο ελαιόλαδο, γιατι οι μελιτζάνες “πίνουν” μεγάλες ποσότητες.
Όταν αφαιρείτε κάθε δόση, ακουμπάτε τις τηγανισμένες μελιτζάνες πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Επαναλαμβάνετε μέχρι να τηγανιστούν όλες οι μελιτζάνες.
Όταν τα κρεμμύδια έχουν μαραθεί και έχουν αρχίσει να παίρνουν χρώμα,προσθέσετε τις φρέσκες ντομάτες. Προσθέτετε ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια το κομμένο σκόρδο και την καυτερή πιπεριά και ανακατεύετε πάντα σε χαμηλή ένταση.

Όταν οι φρέσκες ντομάτες μαραθούν, προσθέτετε το μαϊντανό και τις έτοιμες ψιλοκομμένες ντομάτες απο το κουτι και αφήνετε τη σάλτσα στο μάτι (ανεβάζοντας την ένταση στα ¾ ) μέχρι να σωθούν τα πολλά ζουμιά (περί το 5λεπτο).
Όταν όλα τα υλικά είναι έτοιμα, βάζετε τον φούρνο σε προθέρμανση στους 180ºC.
Ξαναπερνάτε τις μελιτζάνες από το χαρτί κουζίνας πιέζοντας τες λίγο από πάνω ώστε να αφαιρέσετε όσο περισσότερο λάδι γίνεται. Όταν ολοκληρώσετε την προσπάθεια, απλώνετε τις μισές, στο κάτω μέρος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσετε.

Πάνω απ’ τη στρώση με τις μελιτζάνες βάλτε τη μισή περίπου σάλτσα και προσθέστε και τη μισή ποσότητα απ’ τη τριμμένη φέτα.
Στη συνέχεια βάλτε μια δεύτερη στρώση μελιτζάνες, την υπόλοιπη σάλτσα και τη φέτα από πάνω.
Δεν ρίχνετε άλλο λάδι, γιατί οι μελιτζάνες έχουν ρουφήξει αρεκτο. Βάζετε το ταψί στον φούρνο στους 180ºC για 45’-50’, σε μεσαίο προς ψηλό ράφι (για να στεγνώσει τη φέτα από πάνω).
Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον 30’ και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαιντανό

Λαδερές Μελιτζάνες φούρνου με φέτα

Καλή Απόλαυση

1
2
Προηγούμενο άρθροMοσχαρίσιο στιφάδο με λιαστές ντομάτες
Επόμενο άρθροΠίτσα Hot Dog