Μηλοπιτάκια από τυροζύμη

Δοκιμάστε να φτιάξετε πίτες από αυτή τη ζύμη, θα σας αρέσει όσο και σε όλη μου την οικογένεια.

Υλικά:

Τυρί κιτρινο – 120 γρ.
Βούτυρο – 150 γρ.
Αλάτι – 1/3 κουτ.
Αλεύρι – 260 γρ.
Κρύο νερό – 5 κουταλιές της σούπας.

Για τη γέμιση:
Μήλα – 2
Ζάχαρη – για γεύση

Εκτέλεση:

Τρίψτε το τυρί σε ένα λεπτό τρίφτη.
Προσθέστε αλάτι και βούτυρο από το ψυγείο, στο κοσκινισμένο αλεύρι. Ψιλοκόψτε ελαφρά με ένα μαχαίρι, προσθέστε το τριμμένο τυρί και τρίψτε τα όλα σε ψίχουλα με τα χέρια σας.
Προσθέστε 5 κ.σ. παγωμένο νερό και ζυμώνουμε τη ζύμη.
Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα.

Τα καθαρισμένα μήλα τρίβονται σε ένα μεγάλο τρίφτη, ρίχνουμε χυμό λεμονιού, προσθέτουμε ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Μετά από μια ώρα, ανοίξτε τη ζύμη σε ένα στρώμα πάχους 4-5 mm, κόψτε ένα ποτήρι κούπα.

Βάζουμε τη γέμιση στη μέση, τσιμπάμε τις άκρες.
Βάλτε τις πίτες σε ένα ταψί καλυμμένο με περγαμηνή.
Αλείφουμε τις πίτες με γάλα και τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
Ψήνουμε στους 180 C για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Елена Денисова

Προηγούμενο άρθροΝόστιμα κεφτεδάκια με λευκή σάλτσα
Επόμενο άρθροΖαχαροκέικ….είναι το πιο αφράτο κέικ με κρέμα