Αργεντίνικη συνταγή για μπισκότα

Μην αγοράζετε μπισκότα από το κατάστημα, φτιάξτε τα δικά σας!
Αργεντίνικα μπισκότα! Ο συνδυασμός ζαχαροπλαστικής με βρασμένο ζαχαρουχο γάλα δεν θα αφήσει κανέναν αδιάφορο.
Πολύ νόστιμα, εύθρυπτα, τρυφερά μπισκότα.

Υλικά

αλεύρι – 130 g
κορν φλαουερ – 200 g
ζάχαρη – 150 g
μπέικιν πάουντερ – 1 κουτ
βούτυρο – 150 g
αλάτι – 1/4 κουτ
κρόκοι αυγού – 3
κρύο νερό – 3-4 κουταλιές της σούπας
βρασμένο ζαχαρουχο γάλα
νιφάδες καρύδας

Πως να τα φτιαξετε

Ρίχνουμε το αλεύρι, το κορν φλαουερ, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ σε ένα βαθύ μπολ και ανακατεύουμε όλα καλά.
Στη συνέχεια, προσθέστε μια πρέζα αλάτι και κρύο βούτυρο.
Βάζουμε γάντια (το βούτυρο δεν λιώνει τόσο γρήγορα μέσα και είναι πιο βολικό στο τρίψιμο) τριβουμε
το βούτυρο μαζί με το αλεύρι μέχρι να σχηματιστούν ψίχουλα.
Αν σας βολεύει, μπορείτε να τρίψετε το κρύο βούτυρο σε χοντρό τρίφτη και να το τρίψετε με αλεύρι με τον ίδιο
τρόπο.

Προσθέστε 3 κρόκους αυγών στα ψίχουλα βουτυρου και ζυμώστε τη ζύμη.
Για να μαζευτεί σε μπαλα, προσθέτουμε μερικές κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό.
Η ζύμη μαζεύεται γρήγορα σε ένα απαλό και ευπλαστο κομμάτι που δεν κολλάει στα χέρια σας.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Μετά από λίγο πασπαλίζετε το τραπέζι με αλεύρι, βγάζετε τη ζύμη και τη χωρίζετε σε δύο μέρη για εύκολο ανοιγμα.
Με έναν πλάστη ανοίγουμε μια στρώση πάχους 0,5 cm.
Χρησιμοποιώντας κουπ πατ, κοβουμε τη ζύμη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα συνηθισμένο ποτήρι και να φτιάξετε στρογγυλά μπισκότα.

Καντε μια τρυπα στην μεση στα μισα μπισκοτα.
Μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο για 10-15 λεπτά στους 180°C.
Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και αρχίζουν να σχηματίζονται μπισκότα με γέμιση.
Απλώνουμε ζαχαρουχο γάλα στο ένα μέρος, και σκεπάζουμε με το δεύτερο μέρος με μια τρύπα στη μέση.
Πασπαλίστε τα έτοιμα μπισκότα με νιφάδες καρύδας.
Βγαίνει πολύ νόστιμα, τρυφερά μπισκότα που θα ενθουσιάσουν τους αγαπημένους σας.

Καλό καφέ ή τσάι!

Η Συνταγή είναι της Gulya Gladkih

Προηγούμενο άρθροΚαλοκαιρινή Τούρτα Ανανά
Επόμενο άρθροΤα 3 είδη χειρότερου πρωινού για το σώμα σας