ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

250g μπισκότα βουτύρου cookies

100 γραμμάρια βουτύρου, λειωμένο

3 αυγά

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 1/4 φλιτζάνια απλό αλεύρι

1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder

3 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού

1/3 φλιτζάνι χυμό λεμονιού

ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

2 φλιτζάνια ζάχαρης άχνη

50 γραμμάρια βούτυρο, μαλακό

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Αλείψτε με βούτυρο ένα τετράγωνο ταψάκι βάθους 5εκ και 20 εκ μήκος. Στρώστε με χαρτί ψησίματος, ώστε να εξέχει από τις άκρες 3 εκ.

Βήμα 2

Χρησιμοποιώντας έναν μπλέντερ, χτυπήστε τα μπισκότα μέχρι τα γίνουν λεπτά ψίχουλα. Προσθέστε βούτυρο. Χτυπήστε μέχρι να συνδυαστούν καλά. Απλώστε και πιέστε το μπισκότο πάνω από τη βάση του ταψιού και βάλτε το ψυγείο για 30 λεπτά. Προθερμάνετε το φούρνο στους 150C / 130C σε αέρα.

Βήμα 3

Εν τω μεταξύ, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ, χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη για 10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν παχύ και κρεμώδες. Κοσκινίστε το αλεύρι και τη σκόνη ψησίματος πάνω από το μείγμα των αυγών. Προσθέστε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Ανακατώστε ελαφρά μέχρι να συνδυαστούν. Απλώστε το μείγμα πάνω από τη βάση, για να το καλύψετε ομοιόμορφα.

Βήμα 4

Ψήστε για 40 λεπτά ή έως ότου σφίξει. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς.

Βήμα 5

Κάνετε τη κρέμα του λεμονιού:

Τοποθετήστε τη ζάχαρη άχνη και το βούτυρο σε ένα μπολ. Χτυπήστε καλά. Προσθέστε σταδιακά το χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας, για να σχηματιστεί μια παχιά κρέμα(γλασσο). Απλώστε τη γλάσο από πάνω. Αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα ή μέχρι να κάτσει καλά το γλάσσο. Σερβίρετε σε κομμάτια

Προηγούμενο άρθροΛαζάνια με κιμά και σπανάκι….είναι τέλειο δοκιμάστε το
Επόμενο άρθροΠως φτιάχνετε μια πραγματική Μιλόπιτα