Υλικά
400 γρ βερίκοκα
200 γρ ζάχαρη
1 λίτρο τσίπουρο ή βότκα

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα βερίκοκα και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Βάζουμε τα κομμάτια του βερίκοκου και το τσίπουρο σε μια γυάλα, κλείνουμε καλά την γυάλα και ην αφήνουμε στο ήλιο για 30 μέρες ανακινώντας συχνά.
Μετά από τις 30 ημέρες παίρνουμε το λικέρ από τον ήλιο και το σουρώνουμε με ένα τουλουπάνι σέ ένα μπολ.
Στο μεταξύ σέ ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και την ζάχαρη, τα βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Τέλος προσθέτουμε το σιρόπι στο μπολ με το ποτό και τα ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το λικέρ μας σε γυάλινα αποστειρωμένα μπουκάλια και το αφήνουμε ήσυχο για 1 μήνα σέ σκιερό μέρος.
Όταν περάσει ο μήνας το ποτό μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠίτσα στο Πι & Φι
Επόμενο άρθροΤο πιο ιδιαίτερο Νηστίσιμο πιάτο…το κάτι άλλο