Λιοψωμάκια με ντομάτα

Υλικά

Ζύμη:
350 γρ αλεύρι σιμιγδάλι
150 γρ αλεύρι 0
30 γρ ελαιόλαδο
300 ml Νερό
10 γρ αλάτι
5 γρ μαγιά μπύρας
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Επιπλέον

2 μέτρια κρεμμύδια
3 ντομάτες καθαρισμένες
15 ντοματίνια
2 κουταλιές κάπαρη
100 γρ ελιές χωριάτικες μαύρες.
Ρίγανη για γεύση.
λίγο ελαιόλαδο.

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη γιατί πρέπει να κρυώσει.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι, τα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες, τις τρεις ψιλοκομμένες ντομάτες, τα ντοματίνια κομμένα σε 4 μέρη,
την κάπαρη και τη ρίγανη, βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 5-6 λεπτά, μέχρι να πηξει η σάλτσα.
Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τις ελιές και αφήνουμε να κρυώσουν.

Ζύμη:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά διαλυμένη στο νερό και τη ζάχαρη, αρχίζουμε να δουλεύουμε τη ζύμη, προσθέτουμε το αλάτι και
το λάδι, συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέχρι η ζύμη να γίνει λεία αλλά απαλή.
Προσθέστε τη σάλτσα και συνεχίστε να ζυμώνετε μέχρι να ανακατευτούν όλα, θα κολλήσει, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό.
Το αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένο για 1 και μιση ώρα, στο φούρνο με αναμμένο το φως.
Αφού περάσει ο χρόνος, πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας με σιμιγδάλι και ρίχνουμε τη ζύμη, τη χωρίζουμε σε 9 το πολύ 10 κομμάτια, θα είναι μαλακά και λίγο κολλώδη αλλά με τη βοήθεια του αλευριού σχηματίζουμε τα καρβέλια και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, πασπαλίζουμε ξανά την επιφάνεια με λίγο ακόμα αλεύρι και αφήνουμε να φουσκώσει για άλλα 30 λεπτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° βαθμούς για 30 λεπτά.
Πρέπει να είναι ελαφρώς χρυσαφί.
Το εσωτερικό θα είναι μαλακό.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΧοιρινός λαιμός με μανιτάρια
Επόμενο άρθροΧοιρινό με πράσα στον φούρνο