Λουκάνικα με πιπεριές και κρεμμύδια

Συστατικά:

1½ μεγάλα κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα σε δαχτυλίδια
2 μεγάλες πιπεριές κομμένες σε φέτες, χρησιμοποίησα 1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπέριες
1 πακέτο , λουκάνικα
3 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο, χωρισμένα
¼ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
¼ κουταλάκι του γλυκού ξηρού βασιλικού
Αλατι και μαύρο πιπέρι,
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​σκόρδο, λιωμένο
1 κουταλιά της σούπας Βαλσαμικό ξύδι

Πως να το φτιάξεις:

1. Σε ένα μεγάλο μπολ για φούρνους μικροκυμάτων, προσθέστε τα κομμένα κρεμμύδια και τις πιπεριές.  Βάλτε το φούρνο μικροκυμάτων στο High για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
2. Εν τω μεταξύ, κόψτε τα 4 λουκάνικα σε λεπτές φέτες, πάχους περίπου 2-3εκ . Ριξτε λιγο λάδι σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέστε τα λουκάνικου και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν λίγο, περίπου 5 λεπτά. Ανακατέψτε συχνά. Αφαιρέστε τα λουκάνικα σε ένα πιάτο.
3. Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο. Προσθέστε τα μαγειρεμένα κρεμμύδια και πιπεριές, ρίγανη, βασιλικό, λίγο αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε πάνω από μεσαία υψηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα λαχανικά να είναι μαλακά και ελαφρώς καραμελοποιημένα, περίπου 10 λεπτά. Αν το τηγάνι δεν εχει λαδι, προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και 2 κουταλιές της σούπας νερό.
Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας μέχρι να αρωματίσετε και να μαλακώσει, 1 λεπτό.
Επιστρέψτε τα λουκάνικα στο τηγάνι. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας βαλσαμικό ξύδι.
Ανακατέψτε τα πάντα μαζί και συνεχίστε να μαγειρεύετε, ανακατεύοντας, μέχρι να καψουν και να αναμειχθούν καλά περίπου 2 λεπτά.
4. Τοποθετήστε τα λουκάνικα, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια σε μια πιατέλα.
5. Σερβίρετε με μουστάρδα στο πλάι και ψημένο ψωμί αν θέλετε

Καλή Ορεξη

ΠΗΓΗ: cooldietrecipes.com

Προηγούμενο άρθροΚρητικά Καπνιστά Λουκάνικα σε πικάντικη σάλτσα Ντομάτα
Επόμενο άρθροΣυκωτάκια Κότας με σάλτσα