Λουκανικοπιτάκια γεμιστά με ροζ σως

Υλικά

2 πακέτα λουκανικάκια κοκτέιλ
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι του καφέ χλιαρό νερό
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
50 γραμμάρια μαγιά νωπή
Αλεύρι όσο σηκώσει

1 αυγό για επάλειψη
σουσάμι

Ροζ σως

Αναμειγνύουμε σ ένα μπολ 2 κουτ. σούπας έτοιμη κέτσαπ, 2 κουτ. σούπας έτοιμη μαγιονέζα και 1 κουτ. σούπας έτοιμη μουστάρδα.

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το χλιαρό νερό και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε λίγο να λιώσει και μετά βάζουμε τη νωπή μαγιά.
Μ ένα πιρούνι τη διαλύουμε καλά και αφήνουμε το μπολ σε ζεστό μέρος μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να αφρίσει.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το αυγό,το γάλα,το αλάτι, το λάδι. Ανακατεύουμε ελαφρώς και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι ώστε να ενσωματώνεται μέσα στα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια μας.
Σκεπάζουμε το μπολ με μία πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μία με δύο ώρες ανάλογα τη θερμοκρασία του δωματίου μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο.
Παίρνουμε μικρή ποσότητα όσο ένα καρύδι απ τη ζύμη την απλώνουμε λίγο με τα χέρια μας και κλείνουμε μέσα ένα λουκανικάκι.
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα την οποία έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.

Λουκανικοπιτάκια γεμιστά με ροζ σως
Τα αλείφουμε με αυγό τα πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου μέχρι να ροδίσουν!!!
Μόλις τα βγάλουμε απ τον φούρνο αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και τα γεμίζουμε μ ένα κορνέ με λίγη ροζ σως!!!!!

Η ζύμη αυτή είναι κατάλληλη και για τυροπιτάκια.

Καλή σας απόλαυση!!!!

Η συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

 

 

Προηγούμενο άρθροΜπαρες πρωτείνης…όταν θέλεις ένα γλυκό χωρίς να νιώθεις ενοχές μετά.
Επόμενο άρθροΜαλακά κουλουράκια μελιού ΚΑΘΕ μπουκιά ΛΙΩΝΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ