Λουκούμι με μανταρίνι

Συστατικά:

✅ 400 ml μανταρίνια το χυμό τους ή χυμό πορτοκαλιού
✅ 3 γεμάτες κουταλιές της σούπας κορν φλαουερ
✅3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
✅ Μία κουταλιά της σούπας βούτυρο
✅ για τη διακόσμηση τριμμένη καρύδα

Τρόπος μαγειρέματος:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χυμό, που θα το βάλουμε στη φωτιά και προσθέτουμε ζάχαρη και κορν φλαουερ. Πριν βάλουμε στη φωτιά, ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρει βράση και μέχρι να γίνει κρεμώδης η υφή του μείγματος.

Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο μέχρι να λιώσει
Το μείγμα το αδειάζουμε σε κρυσταλλικά καλούπια, αφού τα έχουμε προηγουμένως αλείψει με λάδι.

Αφού κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
Αφαιρούμε το λοκούμι από τις κούπες και το κυλάμε σε καρύδα
Κόβουμε και βάζουμε τα ψιλοκομμένα κομμάτια των φιστικιών σε πιατέλα σερβιρίσματος.
Φάτε τα κρύα και γευτείτε τα.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΓλυκιά γαλατόπιτα
Επόμενο άρθροΧριστόψωμο