Ιταλικές σφογιατέλλες

Συστατικά:

Ζύμη Φύλλο κρούστας (1 κουτί 450g )
150 γραμμάρια ή ¾ φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο

Γέμιση
620 γραμμάρια ανθότυτρο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 αυγό
(ξύσμα πορτοκαλιού προαιρετικά)

Οδηγίες:

1. Σπάστε το τυρί με ένα πιρούνι σε ένα μεγάλο μπολ.
2. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε. Προσαρμόστε το επίπεδο γλυκύτητας στο γούστο σας.
3. Προσθέστε 1 αυγό και ανακατέψτε.
4. Ξεπαγώστε τη ζύμη φύλλο στο ψυγείο για μια νύχτα. Απλώστε τη ζύμη φύλλο στην επιφάνεια εργασίας σας.
Βουρτσίστε το λιωμένο βούτυρο σε όλο και κατά μήκος των συνόρων. Επαναλάβετε τη διαδικασία με τέσσερα στρώματα και τοποθετήστε κάθε στρώση την μία πάνω στην άλλη.
5. Χωρίζουμε βουτυρωμένη ζύμη φύλλο σε τέσσερα ίσα μέρη χρησιμοποιώντας ψαλίδι για να κόψουμε (Δηλαδη κόβουμε σε σταυρό τεσσερα τεταρτημορια).
6. Πάρτε τη γωνία της ζύμης φύλλο τεσσάρων στρωμάτων και διπλώστε την έτσι ώστε να σχηματίζει ένα τρίγωνο αφήνοντας χώρο πριν το τελος του φύλου δηλαδή φτιαχνουμε το κλασικό μας χωνί που μας βαζανε παλια μέσα ξηρους καρπούς οι πλανόδιοι.

για τη γέμισή σας.
7. Γεμίστε το χωνί με το μείγμα τυριου, διπλώστε και κλειστε το απο πάνω καλά.


8. Τα υπόλλοιπα 2 κομμάτια φύλου κόψτε τα σε λωρίδες πλατους περίπου 2.5 εκ και τυλίξτε γύρω από τη σφογιατέλλα σας. Οι λωρίδες πρέπει να τοποθετούνται η μία δίπλα στην άλλη στη σφογιατέλλα σας.

Συνεχίζουμε μεχρι να εξαντληθεί η γέμιση
9. Στρώνουμε τις σφογιατέλλew σε ταψί στρωμένο με χαρτί περγαμηνής
10. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 C.
11. Αλείψτε τες από πάνω με λιωμένο βούτυρο και, στη συνέχεια, ψήστε για 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
12. Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε ζεστές.

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: 

Προηγούμενο άρθροΓλυκιά Κολοκυθόπιτα με απλό τρόπο
Επόμενο άρθροΓαλακτομπούρεκο Κανταΐφι