Μάφιν σφολιάτας γεμιστά με κοτόπουλο και μπεσαμέλ.

Υλικά

5 μπούτια κοτόπουλο
2 κυβους ζωμό κότας
μαύρο πιπέρι.

Για τη σάλτσα μπεσαμελ
βούτυρο 100 γρ.,
λάδι 30 ml,
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
3 κουταλιές της σούπας κορν φλαουερ,
2 κρόκοι αυγών,
αλάτι,
μια πρέζα τσίλι,
μια πρέζα κάρυ,
φρέσκο ​​γάλα 600 ml,
ζωμός κοτόπουλου βρασμένος 700 ml,
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
100 γρ τυρί τριμμένο.

Εκτέλεση

Βάζω τα μπούτια να βράσουν με δύο κυβους ζωμό κότας, μαύρο πιπέρι. Όταν ψήθηκαν μετά από 30 λεπτά, τα ξεφλούδισα και τα έκοψα σε μεγάλα κομμάτια,
κρατώντας το ζωμό για τη σάλτσα.

Για τη σάλτσα
Ελιωσα το βούτυρο με το λάδι και έβαλα το αλεύρι να τσιγαριστεί, πρόσθεσα το φρέσκο ​​γάλα αφού άρχισε να βράζει, πρόσθεσα το μείγμα από το κορν φλαουερ,
το σκόρδο και τους κρόκους των αυγών και το ζωμό. Όταν έπηξε, πρόσθεσα το τυρί και το άφησα μέχρι να λιώσει, μετά πρόσθεσα το κοτόπουλο, το τσίλι, το κάρυ και αν
χρειαστεί πρόσθεσα κι άλλο αλάτι, δεν χρειάστηκε.

Τώρα για τη σφολιάτα – έκοψα 12 μεγάλους κύκλους με ένα φλιτζάνι και 12 μικρούς με ένα άλλο. Άλειψα με λάδι ένα ταψί για μάφινς, έβαλα τους μεγάλους κύκλους,
γέμισα με μείγμα, αλείψα τις άκρες με χτυπημένο κρόκο αυγού και σκέπασα με τους μικρούς κύκλους.
Άπλωσα από πάνω κρόκο και έψησα.

Την υπόλοιπη ζύμη την έκανα μπάλα, την πλάστησα, την έκοψα σε λωρίδες, τις έκανα σπείρα, τις άλειψα με κρόκο αυγού, τις πασπάλισα
με κύμινο και τις έψησα (σαν σφολιατίνια).

Μου έχει μείνει σχεδόν η μισή σάλτσα, τρώγεται και έτσι, μπορεί να γεμίσει άλλα 12 μάφιν.

ΠΗΓΗ: Анелия Христова

Προηγούμενο άρθροΥπέροχο sanduiches στο τηγάνι
Επόμενο άρθροΤσουρέκια με μαρμελάδα μήλου