ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
2 μεγάλα γλυκά κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες (περίπου 450 gr)
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι αποξηραμένο θυμάρι
1 κουταλιά άσπρο κρασί
4 κομμάτια μαγειρεμένου μπέικον, ψιλοκομμένα
85 gr τριμμένο τυρί γραβιέρα
1/2 φλιτζάνι γιαουρτι
1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
ΟΔΗΓΙΕΣ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς .
Σε ένα τηγάνι, βάλτε το βούτυρο σε μέτρια υψηλή θερμότητα. Προσθέστε τα κρεμμύδια, το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά περίπου 8 λεπτά. Μειώστε τη θερμότητα στο μέσο, προσθέστε το θυμάρι και συνεχίστε να μαγειρεύετε, ανακατεύοντας περιστασιακά για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Ρίξτε το κρασί στο τηγάνι, να ξύσετε τις πλευρές και το κάτω μέρος του τηγανιού. Συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά.
Μεταφέρετε τα μαγειρεμένα τα κρεμμύδια σε ένα μπολ. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε καλά.
Απλώστε το μίγμα σε ένα πήλινο ψησίματος 2 φλιτζανιών και ψήνετε στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά, μέχρις ότου βγουν φυσαλίδες και χρυσαφίσει.
ΠΗΓΗ: shewearsmanyhats.com