Μίνι μπουρεκάκια με ξινομυζήθρα

Προϊόντα για την πίτα:

1 συσκευασία (400 γρ.) φύλλας Κρούστας για πιτα
500 gr ξινομυζήθρα (ή μείγμα ξινομυζήθρας και φέτας)
1 αυγό ή 2 αν βάλουμε μονο  ξινομυζήθρα
Λίγο πιπέρι
70 ml Λάδι
1-2 κ.σ. Σουσάμι

Εκτέλεση

Πατάμε με ένα πιρούνι τα τυριά σε ένα μπολ ώστε να σπάσουν οι κόμποι τους και τα αναμειγνύουμε με το αυγό και το πιπέρι.

Ζεσταίνουμε- καίμε το ελαιόλαδο σε ένα μπρίκι και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα τραπέζι  απλώνεται μια πετσέτα ή τραπεζομάντιλο, με τη βοήθεια του οποίου θα τυλίγονται τα φύλλα για την πίτα.
Σε φαρδιά επιφάνεια απλώνεται ένα φύλλο κρούστας (πάνω σε πανί ή τραπεζομάντιλο) και αλείφεται με λίγο λάδι. Στο κάτω μέρος της κρούστας απλώνουμε το μειγμα τυριών.
Τυλίξτε προσεκτικά το ρολό σηκώνοντας το πανί.
Το ρολό που προκύπτει τοποθετείται σε ταψί που έχουμε λαδώσει ελαφρά ή στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο με τις υπόλοιπες κρούστες μέχρι να τελειώσουν οι κρούστες ή να γεμίσει το ταψί. Όταν τοποθετηθεί το τελευταίο ρολό, τα μπουρεκάκια κόβονται στη μέση ή στα 3.

Χτυπάμε τον κρόκο με 2 κ.σ. λάδι. Τα μπουρεκάκια αλείφονται από πάνω με ένα πινέλο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά περίπου, μέχρι τα μπουρεκάκια να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα.

Καλή όρεξη!
Γαρνίρεται και με και γλυκες σαλτσες αν θέλουμε… 😉

Προηγούμενο άρθροΜακαρόνια με ζαμπόν κρέμα γάλακτος και παρμεζάνα
Επόμενο άρθροΣφολιατίνια με κρέμα