Μακαρονάδα με κρεμώδη σάλτσα λεμονιού

…chili flakes, φύλλα μέντας και τυρί μοτσαρέλα. Η γεύση είναι υπέροχα ισορροπημένη και η υφή πλούσια, αλλά ελαφριά και υγιεινή.

Τα υλικά της συνταγής μας είναι:

500 γρ ζυμαρικά
150 – 200 γρ μοτσαρέλα
ξύσμα από 2 – 3 λεμόνια
200 ml κρέμα φρέσκια
5 – 10 φύλλα μέντας
20 γρ αλάτι
3 – 5 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλη κουταλιά νιφάδες τσίλι
2 χυμό λεμονιού
30 – 50 ml ελαιόλαδο
30 – 50 γρ βούτυρο

Εκτέλεση

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά μας al dente και ταυτόχρονα σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο με το βούτυρο και το λάδι, μετά προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, και τις νιφάδες τσίλι, μετά το χυμό λεμονιού που ακολουθεί η κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς και ανακατεύοντας αποφεύγουμε το πηξιμο του μείγματος

Μόλις είναι έτοιμο το ζυμαρικό, βάζουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, και προσθέτουμε σε αυτό 300 – 400 ml νερό απο τα ζυμαρικά, φέρνουμε σε ελαφρύ βράσιμο, και τέλος προσθέτουμε τα φύλλα δυόσμου

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

Η Συνταγή είναι του Peter Catinis

Προηγούμενο άρθροΣιμιγδαλένιος χαλβάς με σοκολάτα και καρύδια
Επόμενο άρθροΚέικ σοκολάτας με κρέμα γάλακτος: Η απόλυτη συνταγή για το πιο νόστιμο και αφράτο κέικ