Μακαρόνια Φούρνου

Υλικά

800 Γραμμάρια κιμάς µοσχαρίσιος
1/3 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 Μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 Καρότο τριμμένο
2 Σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φρέσκια ντομάτα Κομμένη σε κυβάκια
1 Κούπα χυμό ντομάτας
1/3 Φλυτζάνι κονιάκ
1/2 Κουταλάκι ζάχαρη
1 Ξυλάκι κανέλλα
1 Φίλο Δάφνης
Αλάτι και Φφρεσκοκομμένο πιπέρι
Και μοτσαρέλα τυρί

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει σοτάρουµε τον κιμά µε το κρεμμύδι και το σκόρδο, Το σβήνουμε µε το κονιάκ προσθέτουµε την ντομάτα καὶ το χυμό ντομάτας καὶ όλα τα υπόλοιπα υλικά, και δύο κούπες νερό. Μαγειρεύουμε στην χύτρα για 45 λεπτά.

Έχουμε βράσει και τα μακαρόνια µας για 15 λεπτά Μπορούμε να βάλουμε ὁτι μακαρόνια θέλουµε. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε μέσα στον κιμά. Τα ανακατεύουμε καλά καὶ τα στρώνουμε σε ἑνα ταψί ή πυρέξ. Προσθέτουμε και την μοτσαρέλα.

Μακαρόνια Φούρνου

Τα βάζουμε στο φούρνο για 30 λεπτά Ωσότου λιώσουν τα τυριά. Μπορούμε να τα φάμε και πριν τα βάλουμε στο φούρνο Χωρίς τυρί.

Μακαρόνια Φούρνου

Καλή Απόλαυση

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μακαρόνια Φούρνου με τυριά

Μακαρόνια Φούρνου με τυριά

Συστατικά:

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε αυτό το πιάτο είναι:

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 βάζο σάλτσα σπαγγέτι Barila
220 gr τυρί κρέμα
¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
220 γρ τυρί ανθοτυρο (ισούται με 1 φλιτζάνι)
½ φλιτζάνι βούτυρο (1 ξυλάκι)
1 κιλό μακαρόνια 16 oz
Τριμμένο τυρί τσένταρ

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180°.
(Η προθέρμανση φούρνου σας σε μια συγκεκριμένη προαναφερθείσα θερμοκρασία πριν το ψήσιμο, έτσι ώστε να
δημιουργηθεί ένας χώρος ρυθμιζόμενος από τη θερμότητα μέσα στον φούρνο).
Βράστε τα μακαρόνια σας μέχρι να γίνουν al dente (να σφίξουν). Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να συναρμολογηθούν.

Ανακατέψτε το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος και το ανθότυρο μέχρι να αναμειχθούν καλά
Σοτάρετε το κιμά σας και όταν είναι έτοιμο, στραγγίστε το καλά.
Για να τον σοτάρετε βάζετε το κιμά σε ένα τηγάνι – κατά προτίμηση αντικολλητικό – σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι το χρώμα του να γίνει καφέ.)
Συνδυάστε το κιμά με τη σάλτσα σπαγγέτι σας.
Βάλτε μερικές φέτες βούτυρο σε ένα ταψί 22×30 και στη συνέχεια ρίξτε τα μισά από τα ζυμαρικά από πάνω.
(Η προσθήκη του βουτύρου πρώτα δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Το βούτυρο λειτουργεί ως αντικολλητικός παράγοντας για να αποτρέψει – ή να μετριάσει – κομμάτια της κατσαρόλας σπαγγέτι να κολλήσουν στο ταψί όταν τελειώσει.

Παίρνετε το μείγμα του τυριού κρέμα σας και ρίχνετε από πάνω τα μακαρόνια. Απλώνουμε καλά πάνω από τα μακαρόνια.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια πάνω από το μείγμα του τυριού κρέμα. Βάλτε μερικές ακόμα φέτες βούτυρο πάνω από τα μακαρόνια.
Ρίξτε τα μακαρόνια και τη σάλτσα κιμά πάνω από τα μακαρόνια σας.


Τώρα είναι έτοιμο να μπει στο φούρνο για 30 λεπτά. Μετά από 30 λεπτά ρίχνουμε από πάνω την επιθυμητή ποσότητα τριμμένου τυριού και επιστρέφουμε στο φούρνο για 15 λεπτά για να λιώσει το τυρί.

Σερβίρετε, και απολαύστε!

ΠΗΓΗ: https://ladysuniverse.com/

Προηγούμενο άρθροΟμελέτα φούρνου με κολοκυθάκια…κάντε το σπίτι σας να μυρίζει καλοκαίρι!
Επόμενο άρθροΟμελέτα λαχανικών με μπέικον σπανακι-καροτα-κρεμμυδια και τυρι