Μακαρόνια Φούρνου

Ωστόσο, τα Μακαρόνια Φούρνου είναι μια τέλεια εναλλακτική στις κλασικές μακαρονάδες και αποτελεί ένα ολοκληρωμένο γεύμα ιδανικό και για ένα καθημερινό τραπέζι αλλά και σε ένα πιο επίσημο

Υλικά

1 πακέτο (500 g) Μακαρόνια ριγκατόνι
70 g λαδιού
1 κουπα (180 g) ζάχαρη
370 γραμμάρια τυριού – όχι πολύ αλμυρό
75-80 γρ βούτυρο
1 λίτρο φρέσκο γάλα
5-6 αυγά
+ 5 κ.σ. ζάχαρη για τα αυγά

Εκτέλεση:

Αλείφουμε τον πάτο και τα πλαϊνά ενός κατάλληλου ταψιού με το ¼ του λαδιού – στην περίπτωσή μου έχει μέγεθος 30 x 40 εκ.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε βραστό νερό, στο οποίο έχουμε ρίξει περίπου 17-18 γρ από το υπόλοιπο λάδι (αυτό είναι το δεύτερο μερος του ποσού του). Το βράσιμο των μακαρονιών συνεχίζεται για περίπου 8-9 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό. Στραγγίζουμε από το νερό και μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ

Για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια μεταξύ τους, ρίχνουμε αμέσως το υπόλοιπο λάδι και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Προσθέστε τη ζάχαρη και το τυρί θρυμματισμένο με ένα πιρούνι. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε και λειαίνουμε στο ταψί που έχουμε ήδη λαδώσει.

Ετοιμάζουμε την επικάλυψη: Χτυπάμε τα αυγά με 5 κ.σ. ζάχαρη. Προσθέτουμε το φρέσκο γάλα και ανακατεύουμε καλά.
Το μείγμα που προκύπτει περιχύνεται ομοιόμορφα πάνω από τα μακαρόνια στο ταψι. Το βούτυρο μοιράζεται σε κομμάτια στην επιφάνεια των
μακαρονιών. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο – στην περίπτωσή μου στους 170˚C για περίπου 40-45 λεπτά.

Η Συνταγή είναι της Marta Boqdgiqan

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μακαρόνια Φούρνου με Φέτα

Υλικά

1/2 συσκευασία οποιουδήποτε είδους ζυμαρικών,
3 αυγά,
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
3 ποτήρια γάλα,
250 γραμμάρια θρυμματισμένη φέτα,
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο,
1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό,
200 γραμμάρια τριμμένο τσένταρ,
Αλάτι πιπέρι.

Προετοιμασια

Βράστε τα ζυμαρικά συμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου,
Λιώνετε το βούτυρο και ζεστό,
Σε ένα βαθύ μπολ, χτυπήστε ελαφρά τα αυγά, το αλεύρι, το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να μην παραμείνουν κομμάτια,
Στραγγίστε τα ζυμαρικά και ρίξτε σε ένα δίσκο ψησίματος 21 * 21 cm που λιπαίνετε το κάτω μέρος και τιςπλευρές.
Προσθέστε το θρυμματισμένο τυρί φέτα και το μαϊντανό και ανακατέψτε,
Ρίχνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
Καλύψτε το με τριμμένο τυρί τσένταρ και τοποθετήστε το στο φούρνο προ θερμασμένο στους 190 βαθμούς,
Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν.

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΣιροπιαστό παντεσπάνι από το τετράδιο της γιαγιάς
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο κοκκινιστό με πιλάφι