Μαλακά μπισκότα μήλου 🍎

Σήμερα θα σας κεράσω μπισκότα μήλου. Η συνταγή είναι ιταλική και απλά υπέροχη, την είδα σε ένα υπέροχο γαστρονομικό γκρουπ στο Facebook. Το μόνο που άλλαξα ήταν ότι πρόσθεσα κομμάτια αμύγδαλα.

Χρειάζεσαι:

2 αυγα
100 γρ ζάχαρη (ίσως καστανή)
100 g βούτυρο ανά κουταλιά της σούπας (ίσως 80 ml λάδι)
350 γραμμάρια αλεύρι (μπορεί να πάρει λιγότερο, οπότε προστίθεται λιγότερο)
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
2 μήλα
Κανέλα
Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε ένα αφράτο μείγμα, προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να λιώσουν καλά. Προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ προσέχοντας το αλεύρι γιατί όλα τα αλεύρια διαφέρουν στην απορρόφηση υγρών. 
Τέλος προσθέτουμε τα δύο μήλα κομμένα σε μικρά κομμάτια, ανακατεύουμε καλά για να ανακατευτούν τα κομμάτια του μήλου με τη ζύμη.

Με τη βοήθεια δύο κουταλιών σχηματίστε μπισκότα, με το ένα βγάζετε από το μείγμα και με το άλλο αφήνετε.
Ψήνουμε στους 180 • σε προθερμασμένο φούρνο για 20′
Τέλος, τα έτοιμα μπισκότα πασπαλίζονται με ζάχαρη άχνη ανακατεμένη με λίγη κανέλα ή ίσως μόνο με ζάχαρη άχνη.

Καλή όρεξη

Προηγούμενο άρθροΑφράτο Παραδοσιακό Χριστόψωμο με ξηρούς καρπούς
Επόμενο άρθροΡεβιθόριζο με σπανάκι