Μανιτάρια γεμιστά στο φούρνο

Συστατικό:

-1 κιλό ασπρομανίταρα πορτομπελο
-2 αυγα
-ένα κρεμμύδι
-100 γρ πιεσμένο ζαμπόν
-150 γρ τυρί κίτρινο
-Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
-πράσινο μαϊντανό

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια από το κοτσάνι τους και με ένα κουταλάκι τα αδειάζουμε από τα μαύρα ελάσματα του τα οποία μπορεί να δώσουν ένα άσχημο χρώμα στο φαγητό.
Καθαρίζουμε με ένα μαχαιράκι το κοτσάνι και το αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπολάκι
Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και τα χτυπάμε.
Ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια σε πολύ ψιλά κομματάκια αδειάζουμε τα κομματάκια αυτά μέσα στο χτυπημένο αυγό αφήνουμε στην άκρη.

Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στα ψιλοκομμένα μανιτάρια μετά ψιλοκόβουμε και το ζαμπόν και το προσθέτουμε και αυτό μαζί με τα υπόλοιπα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να φτιάξουμε τη γέμιση.
Βάζουμε τα μανιτάρια σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος ανάποδα με το πάνω μέρος να είναι προς τα κάτω και γεμίζουμε με τη γέμιση όλα τα μανιτάρια.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά, αφού τα βγάλουμε από το φούρνο προσθέτουμε από πάνω τριμμένο
τυρί και ξαναβάζουμε στο φούρνο για 10 με 12 λεπτά.
Πριν τα σερβίρουμε τα πασπαλίζουμε με λίγο Μαϊντανό και είναι έτοιμα

Καλή Απολαυση

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΠλησιάζουν τα Χριστούγεννα…σας δίνω μια ιδέα για εύκολα υπέροχα γλυκάκια
Επόμενο άρθροΡεβανί το γλυκό του καφέ