Δείτε Επίσης: Κεφτέδες με πατάτες στο φούρνο και μανιτάρια | Ζουμερή Μανιταρόπιτα με τυριά

Μανιτάρια Ραγού με πουρέ πατάτας

Συστατικά

2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Μανιτάρια 500γρ
3 σκελίδες σκόρδο, σπασμένες
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη, επιπλέον για σερβίρισμα
2 κουταλιές της σούπας ντοπατοπελτέ
400g ντομάτες σε κύβους κονκασε
2 κουταλάκι του γλυκού βαλσάμικο ξύδι

Για τον πουρέ
1 κιλό πατάτες
110γρ. φρέσκο βούτυρο
150-200ml χλιαρό γάλα
αλάτι, πιπέρι

Μέθοδος

1. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε σκόρδο, ρίγανη και πελτέ και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 1 λεπτό.
2. Προσθέστε τις ντομάτες, ξύδι και 1/2 φλιτζάνι νερό. Βράζουμε. Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια και σιγοβράστε, ακάλυπτα, για 5 λεπτά ή έως ότου η σάλτσα πήξει και το μανιτάρι είναι μαλακό.
3. Πλένετε πάρα πολύ καλά τις πατάτες με άφθονο κρύο νερό. Τις βράζετε σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό. Τις ξεπλένετε με λίγο κρύο νερό και προτού κρυώσουν τις ξεφλουδίζετε καλά, αφαιρώντας και τα μαύρα στίγματα. Τις περνάτε από το μύλο του πουρέ και «μαζεύετε» τον πουρέ σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνετε τον πουρέ, τον ανακατεύετε με 100γρ βούτυρο λιωμένο και το γάλα.
4. Προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο στο μείγμα μανιταριών, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Αλατίστε.
Ρίξτε κουταλιές από την σάλτσα μανιταριών ραγού πάνω από τον πουρέ και σερβίρουμε με επιπλέον ρίγανη.

υπόδειξη:

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα μανιταριών όπως portobello, σε αυτό το πιάτο.

Προηγούμενο άρθροΓρήγορη τούρτα / εύκολη συνταγή, αξίζει να δοκιμάσετε
Επόμενο άρθροΠεντανόστιμο γρήγορο πρωινό – ζεστό σάντουιτς σε 2 λεπτά