Δείτε Επίσης: Κεφτέδες στο Φούρνο με πιπεριές | Μελιτζανοκεφτέδες Πικάντικοι…αφήστε λίγο το κρέας

Κεφτέδες με πατάτες στο φούρνο και μανιτάρια

Αυτό το πιάτο είναι ό,τι πρέπει για ένα οικογενειακό γεύμα ή ένα τραπέζι με φίλους. Είναι γευστικό, χορταστικό και εύκολο στην προετοιμασία.

Τι μου άρεσε:

  • Η γεμάτη γεύση: Η νοστιμιά του κιμά συνδυάζεται αρμονικά με τα μανιτάρια και τις πατάτες, δημιουργώντας ένα πιάτο που δε θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.
  • Η ζουμερή υφή: Οι κεφτέδες μένουν ζουμεροί και αφράτοι, χάρη στην προσθήκη ψωμιού ή φρυγανιάς στο μείγμα.
  • Η ευκολία: Το φαγητό ψήνεται στον φούρνο, χωρίς να χρειάζεται να λερώσετε πολλά σκεύη.
  • Η ευελιξία: Μπορείτε να προσαρμόσετε τη συνταγή στις δικές σας προτιμήσεις, προσθέτοντας μπαχαρικά, μυρωδικά ή άλλα λαχανικά.

Συμβουλές:

  • Για ακόμα πιο ζουμερούς κεφτέδες, μπορείτε να προσθέσετε λίγο τριμμένο τυρί στο μείγμα.
  • Φροντίστε να ψήσετε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν καλά, για να μην είναι σκληρές στο μάσημα.
  • Μπορείτε να σερβίρετε το φαγητό με μια δροσερή σαλάτα ή με τζατζίκι.

Συνολικά, συνιστώ ανεπιφύλακτα αυτή τη συνταγή! Είναι ένα εύκολο, νόστιμο και χορταστικό πιάτο που θα αρέσει σε όλους.

Βαθμολογία: 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Υλικά

250 γρ κιμά μοσχαρίσιο
600γρ πατάτες
2 αυγά
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό
Τριμμένη φρυγανιά
αλάτι
Λάδι
ελαιόλαδο
Πιπερι
200 γρ μανιτάρια portobello κομμένα σε φέτες
200γρ κρέμα γάλακτος
200 γρ παρμεζάνα
μαιντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ προσθέτουμε το κιμά , αυγό, σκόρδο, τριμμένη φρυγανιά, πιπέρι,αλάτι,
μαϊντανό και ζυμώνουμε με το χέρι (δοκιμάζουμε για το αλάτι) και το βάζουμε στο ψυγείο
για να ενωθούν τα αρώματα.

Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά για να βράσουμε τις πατάτες αφού τις καθαρίσουμε πρώτα και τις κόψουμε σε κομμάτια μέτρια σε μέγεθος. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα κατα το βράσιμο αλλά όχι πλήρως.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Κόβουμε ένα κρεμμύδι σε φέτες και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει και να γίνουν ημιδιαφανή και προσθέτουμε και τα μανιτάρια στο τηγάνι και τα μαγειρεύουμε όλα μαζί για 10 λεπτά τουλάχιστον, και τα κατεβάζουμε.
Σβήνουμε και τις πατάτες εάν έχουν γίνει (να κρατάνε λίγο γιατί θα ψηθούν μετά)
Βάζουμε ένα άλλο τηγανι σε μέτρια φωτιά με ηλιέλαιο, βρέχουμε τα χερια μας και πλάθουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε παρτίδες.
Αλατοπιπρώνουμε τα μανιτάρια. Στραγγίζουμε τις πατάτες. Προθερμαινουμε το φόυρνο στους 180 βαθμούς.
Αδειάζουμε τις πατάτες στο πυρεξ μας αλατίζουμε και προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα ανακατεύουμε. Τοποθετούμε του κεφτέδες στο πυρέξ.
Σε ένα μπολ χτυπάμε 2 κρόκους αυγών. Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, λίγο πιπέρι και
95 γρ παρμεζάνας. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε όλο το μειγμα στο πυρεξ και
πασπαλίζουμε παντού με παρμεζάνα. Ψήνουμε στο φούρνο για15-20 λεπτά.

Διακοσμούμε το πιάτο με ψιλοκομμένο μαιντανό και φρέσκο κρεμμυδακι ψιλοκομμένο και ντοματίνια στην άκρη.
 
Δείτε Επίσης: Κεφτέδες στο Φούρνο με πιπεριές | Μελιτζανοκεφτέδες Πικάντικοι…αφήστε λίγο το κρέας

Δειτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΠεντανόστιμο σπετσοφάι με μελιτζάνες και πιπεριές!
Επόμενο άρθροΜυστικά για ένα Αφράτο & Ζουμερό Κέικ Υγρής Σοκολάτας!