Μανιταροκεφτέδες

Υλικά

2 κούπες ψιλοκομμένα μανιτάρια άγρια (Βωλίτες, Κανθαρίσκοι κ.ά.)
ή καλλιέργειας (Πορτομπέλο, Αγαρικά, Πλευρωτοί)
1 πράσο ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (μουσκεμένο)
1 αυγό
1 ποτήρι του κρασιού ανθρακούχο νερό (σόδα- σουρωτή)
1 κούπα αλεύρι καλαμποκιού για τη ζύμη και 1 κούπα για το αλεύρωμα
μπόλικο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι, 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού

Εκτέλεση

1. Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε στο τηγάνι για να ροδίσουν προσέχοντας να μην τα κάψουμε.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε ώστε να γίνει η ζύμη μας ομοιογενής.
3. Πλάθουμε τους κεφτέδες και αφού τους περάσουμε από το καλαμποκάλευρο, τους τηγανίζουμε σε λάδι ζεστό και μέτρια φωτιά, προσέχοντας να μη τους κάψουμε.
4. Σερβίρονται ζεστοί με πράσινη σαλάτα και είναι πολύ νόστιμος μεζές για τσίπουρο και κρασί.

Μικρό μυστικό
Τη σόδα του φαγητού τη λιώνουμε στο ανθρακικό νερό πριν τη ρίξουμε στη ζύμη.

ΠΗΓΗ:

Προηγούμενο άρθροΗ πίτα του Βοσκού
Επόμενο άρθροΣουβλάκια μαριναρισμένα με μέλι & ψητά λαχανικά