Τηγανιτές Πατάτες με λευκή σάλτσα και Μπέικον

Σήμερα πρόκειται να φτιάξουμε πατάτες σάλτσα και μπέικον
Για να το φτιάξουμε θα χρειαστούμε τα ακόλουθα συστατικά.
500 γρ πατάτες στην περίπτωσή μου είναι κατεψυγμένες.

Υλικά

για την Σάλτσα .

2/5 φλιτζάνι ή 90 ml κρέμα γάλακτος
χυμός 1/2 λεμονιού,
5 ml γάλακτος,
1/2 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα,
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού,
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
λίγο μαύρο πιπέρι,
αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού,
ψιλοκομμένα σχοινόπρασο.

Για πάνω από τις πατάτες θα χρειαστούμε:
70 γραμμάρια τριμμένου τυριού γκούντα, enmental, cheddar
60 γραμμάρια μπέικον σε λωρίδες.

Εκτέλεση

Θα αρχίσουμε να φτιάχνουμε τη σάλτσα

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το γάλα, και το χυμό 1/2 λεμονιού και το χτυπάμε καλά.
Και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Μόλις περάσουν 5 λεπτά, προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά. Και ανακατεύουμε τα πάντα καλά.
Καλύπτουμε με μια μεμβράνη και την αποθηκεύουμε στο ψυγείο ενώ συνεχίζουμε με τη συνταγή.

Τώρα θα τηγανίσουμε το μπέικον, οπότε το βάζουμε σε ένα τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία.

Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε λάδι, αλλά με το λίπος μπέικον θα τηγανιστεί.
Το ανακατεύουμε περιστασιακά, ώστε να μην κολλάει. Μετά από λίγα λεπτά το μπέικον είναι έτοιμο
Σβήνουμε τη φωτιά, αφαιρούμε και συνεχίζουμε τη συνταγή.
Θα αρχίσουμε να τηγανίζουμε τις πατάτες και θα χρησιμοποιήσω μια βαθιά φριτέζα στους 175ºC.
Εάν δεν έχετε, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα τηγάνι με λάδι.
Θα τα τηγανίσω σε 2 παρτίδες, μετά από λίγα λεπτά οι πατάτες μας είναι έτοιμες.
Ας τις στραγγίσουμε λίγο και θα τα μεταφέρω σε ένα πιάτο με χαρτοπετσέτα να απορροφήσει περίσσεια λαδιού. Και θα συνεχίσουμε να τηγανίζουμε τη δεύτερη παρτίδα.
Βάζουμε τις πατάτες σε ένα πήλινο ή πυρέξ για να τις βάλουμε στο φούρνο
Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 ºC με θερμότητα από πάνω και κάτω.
Συνεχίζουμε και βάζουμε την σάλτσα απο πάνω. Στη συνέχεια βάζουμε το μπέικον. Και τέλος το τυρί.


Μόλις βάλουμε όλο το τυρί το βάζουμε στο φούρνο. Το αφήνουμε στους 250 ºC μόνο από πάνω και με αέρα.
Μόλις περάσουν 10 λεπτά ή όταν το τυρί έχει λιώσει εντελώς το βγάζουμε από το φούρνο.
Μόλις βγουν από το φούρνο τους αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και είναι έτοιμοι.

Ελπίζω να σας άρεσε

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα Βανίλιας…συνταγή βήμα βήμα
Επόμενο άρθροΠατόπιτα στο τηγάνι