Μαριναρισμένο σκουμπρί σε καυτό λάδι

Μία νέα συνταγή για πικάντικο σκουμπρι σε βάζο. Έτοιμο την επόμενη μέρα!🐟🐠
Σήμερα ετοιμάζουμε ελαφρά αλατισμένο πικάντικο αλατισμένο σκουμπρί σε καυτό λάδι.
Μια ενδιαφέρουσα και ασυνήθιστη συνταγή, το σκουμπρί αποδεικνύεται πολύ νόστιμο, φροντίστε να σημειώσετε τη συνταγή, διαφορετικά θα τη χάσετε.

✅Υλικά:

σκουμπρί – 1 κομμάτι.
φυτικό λάδι – 6 κουταλιές της σούπας
χυμός λεμονιού – 2 κουταλιές της σούπας
κρεμμύδι – 1 κεφάλι
αλάτι – 2,5 κουταλιές της σούπας
ζάχαρη – 1 κουτ
μπαχαρικά (μπαχάρι, κόλιανδρος, μουστάρδα, δάφνη)

✅Μαγείρεμα:

Πάρτε ένα μέτριο σκουμπρί και κόψτε σε κομμάτια μεγέθους περίπου 2 cm.
Κόβουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι σε μισούς δακτυλίους (μπορείτε να κόψετε και σε ροδέλες).
Παίρνουμε ένα βάζο και απλώνουμε στρώσεις από κρεμμύδι και σκουμπρί.
Το τελευταίο στρώμα πρέπει να είναι το κρεμμυδι.

Τώρα ας ετοιμάσουμε το λάδι.
Ρίξτε 6 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι και 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού σε ένα
τηγάνι ή κατσαρόλα. Αμέσως βάζετε 2,5 κουταλάκια του γλυκού αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, 1-2 φύλλα δάφνης, 0,5 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο, 0,5 κουταλάκι του γλυκού σπόρους μουστάρδας, 7-10 μπιζέλια μπαχάρι.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τα μπαχαρικά. Το λάδι πρέπει να ζεσταθεί καλά, αλλά να μην βράσει.
Τα μπαχαρικά στο καυτό λάδι βγαζουν πολύ καλά τη γεύση τους, το σκουμπρί γίνεται πιο αρωματικό και πιο νόστιμο.

Ρίξτε καυτό λάδι πάνω από τα ψάρια και τα κρεμμύδια. Μόλις κρυώσει το λάδι, κλείστε το βάζο με ένα καπάκι και βάλτε το στο
ψυγείο για 24 ώρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το βάζο μπορεί να ανακινηθεί ελαφρά και να αναποδογυριστεί αρκετές
φορές, έτσι ώστε ολόκληρη η μαρινάδα να κατανεμηθεί ομοιόμορφα.

Το σκουμπρί αλατίζεται ελαφρά. Αν σας αρέσει να είναι πιο αλμυρό, τότε κρατήστε το στη μαρινάδα περισσότερο.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της κας Gulya Gladkih

Προηγούμενο άρθροΚέικ Μήλου
Επόμενο άρθροΚρέπες εύκολες, υγιεινές, νόστιμες χωρίς καθόλου ζάχαρη