Μαρμελάδα Ντομάτα

Η Συνταγή και η εκτέλεση της Μαρμελάδα Ντομάτα είναι κορυφάια του Pastry Chef Stratos Petrou. Εάν την φτιάξετε θα την φτιάχνετε και θα την ξαναφτιαχνετε ειδικα το καλοκαίρι

Υλικά

1 κιλό Ντομάτες Πομοντόρο
400 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
350 γρ Ζάχαρη Καστανή
1 Βανίλια
3 Μικρά Λεμόνια κομμένα σε κομμάτια

Εκτέλεση

Ξεκινάμε αρχικά αυτή την υπέροχη συνταγή έχοντας πλύνει τις ντομάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες
Η καλύτερη επιλογή ντομάτας για τη συγκεκριμένη συνταγή είναι η ποικιλία πομοντόρο,
εάν δεν βρείτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονική ντομάτα ακόμη και ντοματίνια
Αφού κόψουμε σε λεπτές φέτες όλες τις ντομάτες τις τοποθετούμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα
Στη συνέχεια κόβουμε σε λεπτές φέτες τα λεμόνια αφαιρούμε τα κουκούτσια τους και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια
Τα λεμόνια είναι το υλικό έκπληξη που θα κάνει μαρμελάδα μας απίστευτα γευστική και γευστική και πιστέψτε με ταιριάζουν φανταστικά

Προσθέτουμε και τα λεμόνια μέσα στην κατσαρόλα με τις ντομάτες και ανακατεύουμε πολύ καλά να πάνε παντού
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη λευκή και καστανή τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα να βγάλουν
τα υγρά τους
Μετά τη μισή ώρα και αφού έχουν βγάλει τα υγρά του είμαστε έτοιμοι να βράσουμε τη μαρμελάδα μας. Οπότε τοποθετούμε στη φωτιά
σε σιγανη ένταση για περίπου 50 με 60 λεπτά. Ο χρόνος ξεκινάει από τη στιγμή του βρασμού και κατά τη διάρκεια που βράζει η μαρμελάδα
μας ανακατεύουμε περιστασιακά. Περίπου στα μισά του χρόνου προσθέτω και μία βανίλια για έξτρα άρωμα

Έτοιμη η βρασμένη και δεμένη η μαρμελάδα μας και για να βεβαιωθούμε ότι έχει δέσει κάνουμε το κόλπο με το πιάτο όπου βάζουμε μία
μικρή ποσότητα και τραβάμε μία γραμμή με το δάχτυλό μας και αν δεν ενοχλεί η μαρμελάδα είναι έτοιμη έτσι όπως είναι ζεστή την
τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα την κλείνουμε πολύ καλά και την αφήνουμε να κρυώσει

Προηγούμενο άρθροΜπακλαβαδάκια διπλωτά
Επόμενο άρθροΣιροπιαστό Κέικ γεμιστό με καρύδια…σαν μπακλαβάς