Μελιτζάνες μαριναρισμένες σε άλμη

Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και θα τη λατρέψετε.
Οι μελιτζάνες είναι έτοιμες σε 3-5 μέρες, αλλά μπορείτε να αρχίσετε να τρώτε την επόμενη μέρα. Γιατί είναι πολύ νόστιμες!

Προϊόντα:

1. Μελιτζάνα – 5-6 τεμάχια (μεγάλα) ή 6-7 μεσαίου μεγέθους
2. Σκόρδο – 10 σκελίδες

✅ Για τη μαρινάδα:

1. Νερό – 0,5 λίτρα
2. Ξίδι 9% – 80 ml.
3. Δάφνη – 5 τεμ
4. Κόκκους μαύρου πιπεριού – 8 τεμ
5. Μπαχάρι – 4 τεμ
6. Γαρύφαλλο – 4 τεμ
7. Αλάτι – 1 κουταλιά της σούπας
8. Ζάχαρη – 1 κουταλιά της σούπας
9. Μέλι – 1 κουταλιά της σούπας. κουτάλι (γεμάτο με μια τσουλήθρα, αν είναι πηχτό)
10. Φυτικό λάδι – 1 κουταλιά της σούπας

Εκτέλεση:

Ρίξτε μισό λίτρο νερό σε μια κατσαρόλα και στη συνέχεια όλα όσα είναι στη λίστα: προσθέστε ξύδι, δάφνη, μαύρο πιπερι και μπαχάρι, γαρύφαλλο, αλάτι, ζάχαρη, μέλι και φυτικό λάδι.
Βάζουμε την άλμη μας να πάρει μια βράση και την αφήνουμε να κρυώσει.

Τώρα ετοιμάζουμε τις ίδιες τις μελιτζάνες. Παίρνουμε 5 – 6 μελιτζάνες, κατά προτίμηση όχι υπερώριμες.
Ξεφλουδίστε το δέρμα και κόψτε σε φέτες, περίπου 8 – 10 χιλιοστά. Πασπαλίζουμε με αλάτι και αφήνουμε για 20 λεπτά.
Στο μεταξύ, όσο κρυώνει η άλμη και η πικρία από την μελιτζάνας φευγει, παίρνουμε 2 κεφάλια σκόρδο, το ξεφλουδίζουμε και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Σκουπίζουμε τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι.
Είναι απαραίτητο να τηγανίσετε μέχρι να ροδίσει.
τα τηγανητά κομμάτια απλά λιώνουν στο στόμα σας. Ψήνετε όλες τις μελιτζάνες και τις αφήνετε να κρυώσουν.

Μετά αρχίζουμε να τις βάζουμε σε μπολ. Μπορεί να είναι ένας πλαστικός δίσκος ή κατσαρόλα.
Παίρνουμε μια μελιτζάνα, την βουτάμε σε άλμη και το βάζουμε μεσα στο μπολ.
Όταν στρωθεί η πρώτη σειρά, βάζουμε 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο σε κάθε κομμάτι.
Μετά στρώνουμε από πάνω άλλη μια σειρά μελιτζάνες και πάλι σκόρδο.
Στρώνουμε λοιπόν όλες τις μελιτζάνες και το έτοιμο σκόρδο.
Μπορεί να προστεθεί λιγότερο σκόρδο αν θέλετε. Αλλά δεν ακούγεται πολύ, και για το γούστο μας, δεν είναι πολυ Ρίχνουμε την υπόλοιπη άλμη απο πάνω και βάζουμε στο ψυγείο.
Σύμφωνα με τη συνταγή θα είναι έτοιμα σε 3-5 μέρες.

Την επόμενη μέρα φάγαμε μαριναρισμένη μελιτζάνα.
Φυσικά η γεύση ήταν διαφορετική. Μετά την πρώτη μέρα, η γεύση ήταν πιο κορεσμένη, την τρίτη μέρα, τα κομμάτια ήταν πιο μαριναρισμένα. Αλλά μέχρι την πέμπτη μέρα οι μελιτζάνες μας δεν υπήρχαν.

Καλή όρεξη!❤️👉Suscribe here for more recipes Gulya Gladkih

Προηγούμενο άρθροΤυροπιτάρια της Αννας
Επόμενο άρθροΓρήγορες και νίστιμες Πατατόπιτες με τυρί