Μελιτζάνες σε πικάντικη σάλτσα μελιού 🍆

✅Υλικά:

6-8 κομμάτια μέτρια μελιτζάνα
χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
3-4 σκελίδες σκόρδο
τρεις κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
τρεις κουταλιές μέλι
μισή πιπεριά τσίλι ή γλυκιά σάλτσα τσίλι
μια κουταλιά της σούπας αλεσμένο κόλιανδρο

✅Εκτέλεση:

1. Κόβουμε τη μελιτζάνα σε φέτες, κάνουμε εγκοπές σταυρωτά, αλατίζουμε, τηγανίζουμε. Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι
2. Σε ένα μπολ ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι, βάζουμε εκεί το κομμένο ξύσμα λεμονιού και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Ζεσταίνουμε μέχρι τη διαφάνεια, περίπου 5 λεπτά.Μην τηγανίζετε!
3. Αφαιρούμε τα πάντα από το λάδι, βάζουμε εκεί μέλι και χυμό λεμονιού. Και πάλι ζεσταίνουμε για 3 λεπτά, μετά ψιλοκόβουμε το τσίλι και τον κόλιανδρο εκεί. Αφήνουμε να βράσει και σιγοβράζουμε λίγο σε μικρή φωτιά
4. Απλώνουμε σε στρώσεις τις μελιτζάνες, χύνοντας την μυρωδάτη καραμέλα μας. Αφήστε το να βράσει και διακοσμήστε με πρασινάδα, στο τραπέζι!

Καλή όρεξη ❤️

ΠΗΓΗ 

Προηγούμενο άρθροΛουκάνικα με πατάτες στο φούρνο
Επόμενο άρθροΣαλάτα λάχανο κόλιανδρο, αυγά και σως γιαουρτιού