Μελιτζάνες Φούρνου

Kαλοκαίρι με χρώματα και αρώματα στο ταψί μου SUMMER MOOD, τώρα σας προσκαλώ σε μία αγαπημένη μου λιχουδιά! Μελιτζάνες φούρνου με μαϊντανό, μάραθο, σκόρδο, ελαιόλαδο και ξύδι!

Υλικά-Εκτέλεση

Μελιτζάνες με μαϊντανό, μάραθο, σκόρδο, ελαιόλαδο και ξύδι! Τις αγαπώ τόσο πολύ! Δεν τις τηγανίζω, τις ψήνω στο φούρνο,
τις απλώνω, δεν τα αλατίζω, απλώς τις ραντίζω με λάδι. Χρησιμοποιώ χαρτί ψησίματος στον πάτο του ταψιού.
Βγαίνουν τέλεια και ποτέ δεν θα ξέρεις κανεις ότι δεν ήταν τηγανητά!
Αφού ψηθούν, προσθέτω αλάτι, ελαιόλαδο, ξύδι, άνηθο, σκόρδο και μαϊντανό!

Καλή Απόλαυση σε όλους! ♥🍀♥

Την συνταγή την βρήκαμε στο Казано честно в кухнята

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μελιτζάνες Παρμεζάνα

Μελιτζάνες Παρμεζάνα

Συστατικά

2 κιλά μελιτζάνες φλάσκες
Αλεύρι
Σπορέλαιο για τηγάνισμα
700 ml σάλτσα ντομάτας
300 γρ μοτσαρέλα
100 γρ τριμμένη παρμεζάνα
Φύλλα φρέσκου βασιλικού
αλάτι

Προετοιμασία

1. Πλένουμε τις μελιτζάνες, αφαιρούμε το κοτσάνι. Τα κόβουμε σε φέτες κατά μήκος σε πάχος περίπου 7-8 mm.
2. Τα αλατίζουμε ελαφρά, τα τοποθετούμε σε ένα δοχείο και τα αφήνουμε να βγάλουν την πικριλα τους
3. Στο μεταξύ κόβουμε τη μοτσαρέλα σε κύβους περίπου 1/2 εκ.
4. Στεγνώστε τις φέτες μελιτζάνας με χαρτί κουζίνας, τις αλευρώνετε ελαφρά, τις τηγανίζετε σε άφθονο βραστό λάδι
μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
5. Στραγγίζουμε καλά τις μελιτζάνες στο τρυπητό και τις στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί

6. Απλώνουμε σ ένα ταψί λίγη σάλτσα ντομάτας, στρώνουμε μια στρώση μελιτζάνες, καλύπτουμε με περισσότερη σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με μοτσαρέλα, παρμεζάνα και λίγα ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού. Συνεχίζουμε μέχρι να έχουμε τέσσερις στρώσεις μελιτζάνας,
παραλείποντας τη μοτσαρέλα στην τελευταία στρώση.
7. Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170/180° C για 35-40′ περίπου.
8. Σερβίρουμε το φαγητο ζεστό ή χλιαρό κατά βούληση

Συμβουλές
α) Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε μεγάλες μελιτζάνες για να επιταχύνετε την προετοιμασία.
β) Μπορείτε επίσης να ετοιμάσετε μεμονωμένες μερίδες, χρησιμοποιώντας φορμάκια μιας μερίδας.

Maria Antonuccio

 

 

Προηγούμενο άρθροΗ Επαγγελματική συνταγή της Μπουγάτσας με κρέμα
Επόμενο άρθροΚαλοκαιρινό Μπισκοτογλυκό με πορτοκάλι και βερύκοκα