Τηγανίτες με ντοματίνια και βασιλικό

Γεια σε όλους, απόψε, για σνακ, έφτιαξα αυτές τις τηγανίτες με ντοματίνια και βασιλικό
Είναι πολύ καλες, θα τις φάω σύντομα πίνοντας μία μπύρα και βλέποντας ταινία…
Θέλετε να τα δοκιμάσετε; Σας αφήνω τη συνταγή

Συστατικά

2 αυγα
40 γρ παρμεζάνα
60 ml γάλα
150 γρ αλεύρι
8 γρ μαγιά στιγμής
10 ντοματίνια
Βασιλικός για γεύση
Αλάτι για γεύση.
Τηγανίζουμε με λάδι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά με μια πρέζα αλάτι και την παρμεζάνα
Τα ανακατεύουμε ελαφρά με ένα σύρμα και προσθέτουμε το γάλα
Ανακατεύουμε ξανά το μείγμα και αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ

Τώρα προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τον ψιλοκομμένο βασιλικό
Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά
ζεσταίνουμε άφθονο λάδι για τηγάνισμα και όταν φτάσει στη σωστή θερμοκρασία, με τη βοήθεια δύο κουταλιών, αρχίζουμε να παίρνουμε ποσότητες ζύμης και τις βουτάμε στο βραστό λάδι.

Αφήνουμε τις τηγανίτες να φουσκώσουν και να ροδίσουν καλά, γυρίζοντάς τις κατά διαστήματα, τις στραγγίζουμε και τις τοποθετούμε σε ένα φύλλο χαρτιού κουζίνας να απορροφήσει το περιττό λάδι
Ζεστά είναι νόστιμες, ακόμα και κρύα δεν είναι κακές

Καλή Απόλαυση

Alessandro Monti

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πατατοτηγανίτες με κολοκυθοανθούς…

Πατατοτηγανίτες με κολοκυθοανθούς...

Συστατικά

1 κιλό αλεύρι
2-3 βραστές και πουρέ πατάτες,
7/8 γρ μαγιά,
αλάτι,
3 κουταλιές λάδι,
χλιαρό νερό οσο πάρει.
Λουλούδια κολοκυθιού 😅
Βασιλικός για γεύση

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτουμε τον πουρε πατάτας το νερό τη μαγιά, βασιλικό ψιλοκομομμένο και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει η ζύμη
μαλακή αλλά όχι ρευστή. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου μία ώρα.
Χοντροκόβουμε τα άνθη κολοκυθιού και τα ανακατεύουμε με το κουρκούτι
Ρίχνετε τη ζύμη με ένα κουτάλι και τηγανίζετε σε καυτό λάδι.

Για να φτιάξετε τέλειες μπάλες όπως κάνουν στην Απουλία, λαδώστε τα χέρια σας και αφαιρέστε μικρές μπαλίτσες ζυμαρικών από τη μάζα των ζυμαρικών, τις οποίες θα γλιστρήσετε σταδιακά στο λάδι.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΓαριδομακαρονάδα με λιγκουίνι και ντοματίνια
Επόμενο άρθροAλευρόπιτα